F1: A csapatok harmadszor is leszavazták a fordított rajtrács ötletét

Közzétéve:
2020-10-29, 10:15

A Forma-1-es istállók képviselői és a versenyzők nagy része sem rajong a kezdeményezésért.

Lewis Hamilton és a Mercedes Forma-1-es csapata megállíthatatlanul robog egy újabb világbajnoki cím megszerzése felé. Az F1-es döntéshozók különböző kezdeményezésekkel állnak elő, melyekkel szeretnék egy kicsit megmozgatni az állóvizet. Az egyik ilyen a Forma-2-ben minden versenyhétvégén alkalmazott, úgynevezett fordított rajtrácsos sprintfutam ötlete volt, ám a csapatok ezt nem támogatják.

A terv egészen pontosan az lett volna, hogy 2021-ben bizonyos versenyhétvégéken az időmérő edzés helyett egy szombati rövidített futam döntené el a vasárnapi rajtsorrendet. A RaceFans információi szerint az ötlet ismét felmerült a Forma-1-es Bizottság hétfői ülésén, ám még csak szavazásra sem tudták bocsátani, mivel a csapatok többsége harmadik alkalommal sem támogatta a kezdeményezést.

F1-es rajt a Hungaroringen

Jean Todt, az FIA elnöke már korábban leszögezte, hogy nem rajong a fordított rajtrácsos futamokért, a Forma-1-nek szerinte ugyanis nincsen szüksége ilyesféle mesterséges beavatkozásra. A kezdeményezés elfogadásához egyébként legalább 8 istálló támogatása szükséges, ami elég valószínűtlen történés lenne.

Amennyiben a jövőben megszavaznák a javaslatot, az történelmi változást hozna a Száguldó Cirkuszban. A Forma-1-ben 1950 óta 1030 versenyhétvégére került sor, és minden egyes alkalommal rendeztek időmérő edzést is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek