F1: A Dolphins stadionban rendezhetik 2021-től a Miami Nagydíjat

Közzétéve:
2019-10-18, 11:04

Hamarosan két Amerikai Nagydíj szerepelhet a versenynaptárban.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Miamiban rendezett Forma-1-es futam sorsáról már egy ideje tárgyalnak a döntéshozók. A Miami Herald beszámolója szerint egyezség született a Miami Dolphins amerikaifutball csapat stadionjának üzemeltetőjével, mely szerint a versenynek ők adnak majd otthont. Az NFL-ben érdekelt egyesület képviselői megerősítették, hogy a történelem első Miami Nagydíjára 2021 májusában kerülhet sor.

Miami Nagydíj F1-es látványkép

Korábban arról volt szó, hogy a versenyt egy szörnyű utcai pályán rendezik. Az évtizedes hosszúságúnak szánt megállapodás megkötése bizonyos okok miatt állandóan csúszott. A helyi lakosok és bolttulajdonosok azzal érveltek, hogy az utcai versenyzés hangos, valamint rontja az üzletek forgalmát. A Miami Nagydíj jövőjét a Dolphins-stadion bevonása mentheti meg.

„Örömmel és izgatottan jelentjük be, hogy megállapodás született a Forma-1 és a Hard Rock Stadion között. Ennek értelmében a létesítmény ad otthont az első Miami Nagydíjnak” - jelentette be közös közleményben Tom Garfinkel, a Dolphins vezérigazgatója, és Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója.

Miami Nagydjí pályaterv

„Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, képviselőinknek és a helyi turisztikai iparágnak a türelmükért. Szeretnénk idehozni a világ leglátványosabb autóversenyét a bolygó egyik legendásan gyönyörű vidékére” - tette hozzá Garfinkel.

A stadion Stephen Ross tulajdonában áll. Az ő vállalata magára vállalja a pálya átalakításának 40 millió dolláros költségét. Elemzők szerint az F1-es nagydíj gazdasági értéke az amerikaifutball bajnokság döntőjével, a Super Bowllal vetekedhet.

Miami Nagydíj rajtrács látvány

Ha valóban sikerül tető alá hozni a Miami Nagydíjat, az a Forma-1 amerikai tulajdonosainak törekvéseit segíti elő, ők ugyanis szeretnének minél több versenyt látni az Egyesült Államokban.

Forrás:

További autós hírek

Az eset Lengyelországban történt a napokban. A felvételen az látható, ahogy egy 15 éves lány megpróbál átkelni este a zebrán,…

30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki indokolatlanul használja a ködlámpát, aki pedig többször is megszegi ezt a szabályt,…

“FIGYELEM! Édesapám s jómagam kollégája és egyben nagyon jó barátunk súlyos MENTŐBALESETET szenvedett a mai napon Pusztaszabolcson és nagyon sok…

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?