F1: A Dolphins stadionban rendezhetik 2021-től a Miami Nagydíjat

Közzétéve:
2019-10-18, 11:04

Hamarosan két Amerikai Nagydíj szerepelhet a versenynaptárban.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Miamiban rendezett Forma-1-es futam sorsáról már egy ideje tárgyalnak a döntéshozók. A Miami Herald beszámolója szerint egyezség született a Miami Dolphins amerikaifutball csapat stadionjának üzemeltetőjével, mely szerint a versenynek ők adnak majd otthont. Az NFL-ben érdekelt egyesület képviselői megerősítették, hogy a történelem első Miami Nagydíjára 2021 májusában kerülhet sor.

Miami Nagydíj F1-es látványkép

Korábban arról volt szó, hogy a versenyt egy szörnyű utcai pályán rendezik. Az évtizedes hosszúságúnak szánt megállapodás megkötése bizonyos okok miatt állandóan csúszott. A helyi lakosok és bolttulajdonosok azzal érveltek, hogy az utcai versenyzés hangos, valamint rontja az üzletek forgalmát. A Miami Nagydíj jövőjét a Dolphins-stadion bevonása mentheti meg.

„Örömmel és izgatottan jelentjük be, hogy megállapodás született a Forma-1 és a Hard Rock Stadion között. Ennek értelmében a létesítmény ad otthont az első Miami Nagydíjnak” - jelentette be közös közleményben Tom Garfinkel, a Dolphins vezérigazgatója, és Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója.

Miami Nagydjí pályaterv

„Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, képviselőinknek és a helyi turisztikai iparágnak a türelmükért. Szeretnénk idehozni a világ leglátványosabb autóversenyét a bolygó egyik legendásan gyönyörű vidékére” - tette hozzá Garfinkel.

A stadion Stephen Ross tulajdonában áll. Az ő vállalata magára vállalja a pálya átalakításának 40 millió dolláros költségét. Elemzők szerint az F1-es nagydíj gazdasági értéke az amerikaifutball bajnokság döntőjével, a Super Bowllal vetekedhet.

Miami Nagydíj rajtrács látvány

Ha valóban sikerül tető alá hozni a Miami Nagydíjat, az a Forma-1 amerikai tulajdonosainak törekvéseit segíti elő, ők ugyanis szeretnének minél több versenyt látni az Egyesült Államokban.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek