szombat - 2022. december 03.
6 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Dührohamot kapott Toto Wolff attól, amit látott

2021. december 06. | 19:07

Nem fogta vissza magát a Mercedes csapatfőnöke.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj érzelmi hullámvasút volt mindenki számára, aki nézte. Különösen igaz ez a paddockban lévők szemszögéből. Toto Wolfftól, a Mercedes csapatfőnökét láthattunk már az évek során néhány dühkitörést. Nos, a Szaúd-Arábiai Nagydíjon sem fogta vissza magát az osztrák.

Amikor Hamilton hátulról nekiütközött Verstappen autójának, Toto Wolff artikulálatlan üvöltés kíséretében lekapta fejéről a fejhallgatóját és az asztalhoz vágta azt.

A Bose márkájú fejhallgató nem olcsó mulatság. A cég a Mercedes F1-es csapata számára személyre szabottan gyártja a fejhallgatókat. A Bose és a Mercedes együttműködése immáron három esztendeje működik, a cég arra törekszik, hogy a lehető legújabb technológiákat és a legjobb hangzást biztosítsa a Mercedes csapata számára. E fejhallgató alsó hangon 229 dollárba, azaz több mint 74 ezer forintba kerül a pillanatnyi árfolyamon.

A pillanat hevében azonban ilyen apróságok nem számítanak. Különösképp igaz ez, ha csapatod bajnokesélyese ütközik a riválisával. Wolff minden csalódottsága benne volt abban, ahogyan az asztalhoz vágta a fejhallgatóját.

Az, hogy frusztrált volt, érthető, hiszen abban a pillanatban benne volt a pakliban, hogy Hamiltonnak fel kell adnia a futamot, ám mint utóbb kiderült, valójában csak a szárnyvéglapja sérült az Ezüst Nyílnak, így még az első vezetőszárnyat sem kellett lecserélni. Óriási szerencséje volt a britnek, hiszen erősen kérdéses, hiszen ha pórul jár, akkor Verstappen tovább növelhette volna előnyét a pontversenyben.

Nyilvánvalóan az eset aligha fogja meglátszani a csapat éves költségvetésén. A Bose azonban jobban teszi, ha nem csak csere fejhallgatót biztosít Wolff számára, hanem további tartalék fejhallgatót is, hiszen könnyen lehet, hogy Verstappen és Hamilton Abu Dzabiban is kerék a kerék elleni csatát fog vívni egymással. Ebben az esetben pedig aligha fogja visszafogni magát Toto Wolff.

Nagy jóslásokba nem érdemes bocsátkozni annak kapcsán, hogy mi fog történni a szezonzárón, amelyre a soron következő hétvégén kerül sor. Lewis Hamilton ugyan ötször nyert már ezen a pályán, ebből négyszer a Mercedes, egyszer a McLaren színeiben, legutóbb azonban Max Verstappen diadalmaskodott. Az erőviszonyok meglehetősen kiegyenlítettnek tűnnek, egy apró hiba is eldöntheti a bajnoki cím sorsát.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!