2023. október 30. | 16:52

A 26 esztendősen háromszoros világbajnok hollandnak 2028 végéig van szerződése a Red Bull csapatával.

A Mexikói Nagydíjon is Max Verstappent intették le elsőként, ezzel a holland versenyző 16. futamgyőzelmének örülhetett a 2023-as Forma-1-es idényben, ezzel tavalyi rekordját adta át a múltnak.

A Red Bull elképesztő dominanciát mutat idén, Verstappent 2028 végéig élő szerződés köti az osztrák istállóhoz. Ha a sikerszéria folytatódik, a holland versenyző akár Michael Schumacher és Lewis Hamilton 7-7 világbajnoki címét is túlszárnyalhatja.

2028-ban Max Verstappen 31 éves lesz, addigra már egy évtizednél is hosszabb időt eltöltve az F1-ben. Sokan úgy vélik, a jelenleg háromszoros világbajnok holland a szerződés lejártával akár be is fejezheti a pályafutását. A holland pilóta korábban úgy nyilatkozott, nem áll szándékában Fernando Alonsóhoz hasonlóan 40 éves kora fellett is a Száguldó Cirkuszban szerepelni.

„A fáradtság előbb-utóbb mindenkit utolér. A test jelzi, már nem tudja teljesíteni a követelményeket, ilyenkor el kell gondolkodni a visszavonuláson. Egy bizonyos ponton az ember más sorozatban is kipróbálná magát. Ennek azonban még nem jött el az ideje” – nyilatkozta korábban Max Verstappen.

A Mexikói Nagydíj előtt az egykori Forma-1-es pilóta Jos Verstappen, Max édesapja más véleményt fogalmazott meg a Sky Sports csatornának adott nyilatkozatában.

„Nagyon nyugodtnak látom őt otthon, nem aggódik a következő verseny miatt. Nem is akar a Forma-1-ről beszélgetni. Nem igazán érdekli mások véleménye. Aztán jön a versenyhétvége, ahol a legjobbját nyújtja. Elképesztő, mennyi mindent elért már 26 éves korára. Szerintem soha nem fogja megunni a versenyzést, akár 45 éves koráig is a Forma-1-ben maradhat. Apró dolgokon múlhatnak a dolgok” – mondta az idősebb Verstappen.  

2021-ben, még az első világbajnoki címet hozó Abu-dzabi Nagydíj előtt Max Verstappen azt nyilatkozta, akár azzal az egy trófeával is elégedett lenne. Háromszoros győztesként talán már más színben látja a világot, a mostani teljesítményét elnézve komolyabb rekordok megdöntését is célba veheti.

ANP / Getty Images