2023. november 03. | 00:03

Ismét felhívta magára a figyelmet a hétszeres bajnok.

A hétvégén Brazíliában mérik össze egymással erejüket a Száguldó Cirkusz tagjai. A lényegi kérdések már eldőltek, Max Verstappen megnyerte az egyéni pontversenyt hetekkel ezelőtt, a Red Bull pedig bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet.

Hamilton korábban elmondta már, hogy nem különösebben érdekli a pontverseny második helye. Ez érthető annak fényében, hogy korábban már hét bajnoki címet is bezsebelt.

Köztük egyet éppen a mostani versenyhétvége helyszínén, Interlagosban szerzett meg. Akkor még a McLaren versenyzője volt Hamilton, aki egy nem éppen izgalmaktól mentes versenyen nyerte meg első világbajnoki címét a helyi hőssel, Felipe Massával szemben.

Hamiltont megkérdezték a verseny előtti beszélgetés alkalmával, hogy mennyire különleges számára a Brazil Nagydíj. A brit rajong Ayrton Sennáért, 2022-ben pedig tiszteletbeli brazil állampolgár lett.

A 38 éves versenyző elmondta, mindig is speciális volt neki ez a helyszín, kiemelve, hogy itt nyerte meg első bajnoki címét. Pedig 2008-ban a közönség elsőszámú ellenségévé vált, hiszen a brazil Massát győzte le.

Hangsúlyozta, hogy a brazil Senna sokak hőse volt annak idején, és mindig érezni lehet a jelenlétét, amikor megérkeznek Interlagosba. A pályát is dicsérte, mondván, hogy ilyen nyomvonalat mostanában nem hoznak létre.

Hamilton egy különleges szettben jelent meg Interlagosban. Öltözékével Ayrton Senna előtt tiszteleg.

Fotó: Kym Illman/Getty Images

Könnyen lehet, hogy sokan inkább a Brazil fürdőruha alsók világában merültek volna el Hamilton furcsa hacukája helyett.

Fotó: Kym Illman/Getty Images

A fókusz azonban a továbbiakban aligha azon lesz, hogy milyen ruhát visel a brit, sokkal inkább a pályán történő események tartják lázban az F1 rajongóit. Bőven lesz mit nézni ezen a hétvégén, hiszen az időmérő edzést már pénteken megrendezik, magyar idő szerint 19:00-tól.

Szombaton ugyanis sprintkvalifikáció és sprint is lesz. Előbbit magyar idő szerint 15:00-tól, utóbbit 19:30-tól esedékes. A futam vasárnap lesz, amit az M4 Sport 18:00-s kezdéssel élőben fog közvetíteni, csakúgy mint a fentieket.

Hamilton szavai ellenére persze egyáltalán nem mindegy presztízs szempontból, hogy ki lesz a pilóták pontversenyében a második. Erre a jelenleg második Sergio Perez mellett a 20 pontos lemaradásban lévő Lewis Hamiltonnak van esélye. Kétség kívül Hamilton van jobb formában a két versenyző közül, még akkor is, ha vélhetően Perezé a gyorsabb autó. Legalábbis Verstappen eredményeiből erre lehet következtetni.

Súlyos összegek múlnak azon, hogy melyik konstruktőr lesz a második. Jelenleg a Mercedes 371 ponttal rendelkezik, míg a Ferrari neve mellett 349 egység szerepel. A mostani versenyhétvégén sprint is lesz, azon is lehet pontokat szerezni, továbbá ellátogat még a mezőny Las Vegasba és Abu-Dzabiba is, így sem az egyéni, sem a konstruktőri pontverseny nem lefutott még.

Kym Illman/Getty Images