2024. január 25. | 16:19

Az AlphaTauri név mellett a csapatfőnök személye is változott, a leköszönő Franz Tost helyét Laurent Mekies vette át.

2006 óta szerepel a Red Bull második csapata a Forma-1-es rajtrácson. Kezdetben Toro Rosso néven indultak, ami a vörös bika szóösszetétel olasz megfelelője. A gárda legnagyobb sikere Sebastian Vettel 2008-as Olasz Nagydíjon aratott győzelme volt.

2020-ban jött az AlphaTauri, ezzel népszerűsítve a vállalat divatmárkáját. Pierre Gasly is nyerni tudott Monzában, így ez a név is biztosan megmarad az F1-es történelemkönyvekben.

2024-től a Red Bull B-csapata Visa Cash App RB Formula One Team néven szerepel a Forma-1-ben. Az RB rövidítés a legfrissebb hírek szerint a Racing Bulls elnevezésre utal. A Visa Cash App egy olyan mobilalkalmazás, melynek segítségével fizetni lehet olyan helyeken, ahol a Visa kártyát elfogadják. A felhasználók egy valódi kártyát is igényelhetnek, ezt az applikációhoz társított bankszámlán lévő egyenleg erejéig terhelhetik.

Ezzel a névválasztással biztosan sikerült reflektorfénybe helyezni a szponzort, ami valószínűleg egy célzott megoldás ebben a helyzetben. A Sauber is hasonlóan járt el, ők Stake F1 Team Kick Sauber néven szerepelnek a 2024-es és várhatóan a 2025-ös Forma-1-es rajtrácson. Ez a döntés problémákat okozhat számukra néhány helyszínen, a Stake ugyanis egy online kaszinó, a szerencsejáték ezen formája pedig egyes országokban tiltott.

Az évek során a Red Bull második csapata indította el a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, valamint a nyolcszoros F1-es futamgyőztes Daniel Ricciardo pályafutását, noha mindketten másik istállónál szerepeltek a hivatalos bemutatkozásuk alkalmával. Max Verstappen is a Toro Rossónál kezdett, 2016-os előléptetése óta folyamatosan a Red Bull színeiben halmozza a sikereket.

A csapattal kapcsolatos lényeges változás, hogy 18 év után távozott az istálló éléről Franz Tost, az ő helyét a Ferrari korábbi versenyigazgatója, Laurent Mekies vette át. A francia mérnök személyében tapasztalt szakembert sikerült találni a feladatra, egyértelmű cél, hogy a csapat elmozduljon a konstruktőri tabella hátsó szekciójából. A Visa Cash App RB Cunoda Juki és Daniel Ricciardo párosával vág neki a 2024-es idénynek.

Depositphotos