F1: Fernando Alonso a 2020-as Renault-val tesztelt Barcelonában

Közzétéve:
2020-10-13, 18:34

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta folytatta az ismerkedést régi-új csapatával.

Egy barcelonai tesztnappal folytatódott a kétszeres világbajnok Fernando Alonso felkészülése a 2021-es Forma-1-es idényre. A spanyol pilóta régi-új csapatához, a Renaulthoz tért vissza, mely a következő szezonban Alpine F1 Team néven szerepel a Száguldó Cirkuszban.

Alonso már üléspróbán és szimulátoros teszteken is részt vett a francia istállónál, melynek alkalmával látogatást tett a Renault gyáregységeiben is. A spanyol versenyző folyamatos kapcsolatban van Cyril Abiteboul csapatfőnökkel, figyelemmel követi az idei projektek alakulását, és részt vesz a jövő évi autó fejlesztésében. Alonso célja, hogy a lehető legtöbb információval a birtokában vághasson neki a 2021-es évnek – ám ez a korlátozott tesztlehetőségek miatt nem egyszerű feladat.

Alonso már a mérnökökkel egyeztet, és részt vesz a 2021-es autó fejlesztésében
Alonso már a mérnökökkel egyeztet, és részt vesz a 2021-es autó fejlesztésében

A Renault csapata úgy érezte, hogy szabadedzésen nem kívánja bevetni a spanyol pilótát, így második filmezési napjukat kihasználva 100 kilométeres tesztlehetőség biztosítottak Alonso számára. A kétszeres világbajnok egyébként éppen 20 évvel ezelőtt tesztelt először Forma-1-es autót Barcelonában, akkor a Benetton színeiben.

„Fantasztikus érzés újra autóba ülni. Két éve nem vezettem Forma-1-es versenyautót. Olyan ez, mint egy új kezdet. Különleges érzés ismét Barcelonában lenni. Emlékszem az első tesztemre, 2000-ben a Benetton autójával körözhettem, most pedig enyém az egyik utolsó lehetőség, hogy teszteljek a Renault csapatával, mivel jövőre más néven indulunk majd” - fogalmazott Alonso a tesztet megelőzően.

Alonsóék

A spanyol versenyző elmondta, a járványhelyzet miatt nem volt egyszerű felkészülni a tesztre.

„100 kilométer nem túl sok, egy filmezési napról volt szó, próbáltuk a legtöbbet kihozni ezekből a körökből. A felkészülésem nem volt ideális, kevés időt töltöttem a szimulátorban. Az autó egyelőre túlteljesített hozzám képest, még nem sikerült kihoznom belőle a maximumot. Körről körre javult a teljesítményem, igyekeztem minél több visszajelzést adni a mérnökök számára” - mondta a Forma-1 kétszeres világbajnoka.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.
Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?

További hírek