F1: A Ferrari vagy a Red Bull kémkedik a Mercedes után?

Közzétéve:
2020-09-16, 15:48

Toto Wolff, a világbajnok istálló csapatfőnöke szerint egy másik csapat így próbálta másolni az ő megoldásaikat.

Augusztusban rendezték a Forma-1 70. Évfordulója Nagydíjat Silverstoneban. Azon a hétvégén a Racing Point másolási ügye szolgáltatta a fő beszédtémát a paddockban. A történetben érintett Mercedes csapatfőnöke elárulta, a 2019-es szezon során egyik riválisuk egy 3D fényképezőgép segítségével próbált információkat gyűjteni az autóikról.

„Nem mondhatom el, melyik csapat volt az, a helyzet azonban elég nyilvánvaló. A kamerát elég összekötni egy számítógéppel, és minden láthatóvá válik. Ez a technológia létezik, használatát pedig semmilyen szabály nem tiltja. Tavaly az egyik fő riválisunk 3D fényképezőgép segítségével készített felvételeket az autóinkról” - állítja Towo Wolff.

Hamilton

A titokzatos elkövető csapat kiléte egyelőre ismeretlen. A Ferrari és a Red Bull mindenesetre kijelentette, nem ők használták a 3D fényképezőgépet.

„Őszintén, fogalmam sincs. Nem tudok arról, hogy valaki felvételeket készített volna az autóikról. Biztosan nem mi voltunk. Többet nem tudok erről az ügyről elmondta” - felelte újságírói kérdésre Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Red Bull és Ferrari

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén elhárította a vádakat. Válaszában viccesen arra utalt, hogy talán a Racing Point lehet az a rejtélyes csapat, aki a felvételeket készítette.

„Látva a Racing Point és a Mercedes közti feltűnő hasonlóságot, csak azt tudom feltételezni, hogy a Racing Point készíthette ezeket a felvételeket. Nem tudom, hogy Toto mire akar kilyukadni, és attól tartok nem tudunk segíteni a rejtély megoldásában. Biztosan nem mi voltunk azok” - mondta Horner.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.
Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.

További hírek