2021. november 26. | 12:44

Mutatjuk a részleteket!

Meghosszabbították a Spanyol Nagydíj szerződését 2026-ig, írja a Formula 1 hivatalos honlapja. A barcelonai Circuit de Catalunya veresnypálya a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton “házi futamának” számított az utóbbi évek során, 2017 óta minden egyes futamot megnyert itt a brit pilóta. Idén közel 16 másodpercet vert Barcelonában világbajnoki ellenlábasára a címvédő.

Először 1991-ben látogatott el a Száguldó Cirkusz a szóban forgó versenypályára, egy évvel az 1992-es barcelonai olimpiát megelőzően. Akkor Nigel Mansell győzedelmeskedett a Williams-Renault-val. A csúcstartó holtversenyben Michael Schumacher és Lewis Hamilton 6-6 győzelemmel.

A jelenlegi mezőnyből három másik versenyző tudott katalóniában futamot nyerni: Max Verstappen és Sebastian Vettel egy-egy, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen két-két alkalommal látta meg itt elsőként a kockás zászlót.

A Formula 1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, izgatott, hogy létrejött ez a megállapodás. Köszönetet mondott a promótereknek és a hatóságoknak a lelkesedésükért és az elkötelezettségükért.

Mindez azt jelenti tehát, hogya mezőny két spanyol tagja, Fernando Alonso és Carlos Sainz számára még hosszú évekig biztosított a lehetőség, hogy hazai közönség előtt mérettesse meg magát.