vasárnap - 2022. October 02.
12.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Hamilton a rajtrács végéről fog rajtolni Monzában

Ahogy közeleg a szezon vége, egyre több versenyzőt sújtanak a büntetések.

Eddig a Mercedes két veresnyzője, Lewis Hamilton és George Russell sem kapott rajtbüntetést a szezon során. A hétszeres bajnok azonban az Olasz Nagydíjon a rajtrács végéről indulhat csak, mivel motorcsere miatt megbüntették.

Lewis Hamiltonnak ez lesz a negyedik erőforrása, amit bevet a Mercedes. A harmadik motorja a Belga Nagydíjon sérült meg, amikor a brit összeütközött Fernando Alonsóval az első körben. Hamilton autója 45G-s ütést kapott.

Hamilton nehéz helyzetből várhatja az olasz versenyhétvégét | Fotó: Depositphotos

A szabály szerint az F1-es pilóták egy szezonon belül csak három erőforrást hasznáhlatnak fel büntetés nélkül. Várhatóan nem Hamilton lesz az egyetlen, aki büntetést kap majd. Sergio Perez autójába is új motor kerülhet, hiszen Monzában sokkal könnyebb előzni, mint Szingapúrban vagy Japánban.

Sokakban felvetődött már a kérdés, hogy mi lenne, ha mindenki egy versenyhétvégén döntene úgy, hogy felhasználja a negyedik erőforrását, túllépve a megengedett mennyiséget. Ez esetben minden versenyzőt a rajtrács végére száműznének, ám mivel mindenkit ugyanazzal a büntetéssel sújtanának, így valójában senki sem kapna büntetést.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!