hétfő - 2023. szeptember 25.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Hamilton születésnapja alkalmából sem kapja meg az új szerződését!

2021. január 07. | 14:11

Sokan aggódnak, sokan viszont egyenesen örülnének, ha nem kapna szerződést a hétszeres világbajnok.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mostanában lovaggá ütése és szerződése kapcsán kerül középpontba, azonban mindkettő esetén érdemes tiszta vizet önteni a pohárba. Előbbi kapcsán nyilván már csak annyit tudunk megjegyezni, hogy habár sokan gyalázzák Hamiltont azért, mert hát ki ő, hogy lovagi címet kapjon, de meg kell jegyezni, hogy például Andy Murray-t, háromszoros Grand Slam bajnokot is lovaggá ütötték, holott ő akkor még csak 32 éves volt.

Nem leragadva ennél a jelentéktelen kérdésnél, sokkal fontosabb, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal, ha nem kap szerződést a Mercedestől. A világbajnoki címvédő istállónál úgy látszik, nem akarnak minden követ megmozgatni azért, hogy a brit velük maradjon. Ez egy sokkal több tényezős egyenlet, amiben nem csak Hamilton és a Daimler van jelen.

A Mercedes Forma-1-es istállója három tulajdonossal rendelkezik, amelyben csak harmad részét birtokolja a Daimler. További 1/3-ad rész van Toto Wolff kezében és egy az INEOS-nál. Kettő alapigazság van a történetben. Az egyik, hogy Toto Wolff hosszabbítása nagyon is szükséges volt ahhoz, hogy létrejöjjön majd a megegyezés, de közel sem biztos az a bejelentett három esztendő, a vezető elmehet akár az év végén is. A másik, hogy az INEOS nem azért vásárolta be magát, hogy aztán végignézzék, ahogy a legnagyobb, már hétszeres világbajnok pilótájuk búcsút int a csapatnak.

Ezek ellenére viszont az is igaz, hogy Russell teljesítménye rosszat tehetett Hamilton megítélésének, de beárazni nem árazta be a bajnokot, sőt, az is biztos, hogy még Hamilton nélkül is megszereznék egy ilyen világverő autóval mind a konstruktőri, mind az egyéni bajnoki címet. Wolff azonban még biztosan szeretné, ha együtt tudna dolgozni a brit pilótával, akiben még mindig rengeteg motiváció van annak ellenére, hogy már mindent megnyert.

Jelenleg rengeteg az alaptalan feltételezés. Sokan tudni vélik, hogy milyen irreális kérései vannak Lewis Hamiltonnak, ezek azonban nem nyilvánosak, ezek az egyeztetések zárt ajtók mögött zajlanak, sőt, az is lehet, hogy már megszületett a megállapodás. Persze láttunk már példát arra is, hogy egy nagy bajnok az utolsó utáni pillanatban akasztotta szögre a sisakját, de sokkal valószínűbb, hogy Lewis Hamilton simán hosszabbít a Mercedesszel, hogy aztán a 2021-es szezonban már a nyolcadik világbajnoki címért szálljon harcba.

  • Címkék:
  • F1
Továbbra is visszafogott: Suzuki Swift Sport Hybrid 48V 2020 – Teszt 3 oldalajtóval jön a Fiat 500e

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!