Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Hamiltonnak diétáznia kellett, mert egy kicsit túltolta a kajálást a nyári szünetben

2023. augusztus 31. | 20:41

A hétszeres világbajnok Los Angelesben élvezte az élet napos oldalát, saját elmondása alapján egy kissé túlzottan.

Közel 1 hónapos nyári szünetet követően a Holland Nagydíjjal folytatódott a Forma-1 2023-as idénye. Zandvoortban az eső egy kicsit bonyolította a helyzetet, ám Max Verstappent ez sem tudta kizökkenteni.

A Red Bull holland pilótája zsinórban kilencedik futamgyőzelmét aratta, a dobogóra Fernando Alonso és Pierre Gasly állhattak még fel. Lewis Hamilton a 6. helyen ért célba Hollandiában, a Mercedes versenyzője egy interjúban érdekes dolgokat árult el a nyári szabadságával kapcsolatban.

„A szünet első hetét Los Angelesben töltöttem az unokahúgommal és az unokaöcsémmel. Gyönyörű, napos időnk volt, dolgoztam egy kicsit, majd kirándultam a hegyekben. Majd szinte minden időmet napozással töltöttem, így elég jó színem lett. Sokat játszottam a gyerekekkel, emellett pedig rengeteget ettem. 77 kilogrammig kúszott fel a súlyom, ekkor eléggé megijedtem” – mesélte el Hamilton a Holland Nagydíj helyszínén.

A hétszeres világbajnok saját elmondása alapján rendkívül szigorú diétára fogta magát, hogy ismét visszanyerje versenysúlyát. Hamilton már a hétvégi Olasz Nagydíjra készül, a Száguldó Cirkusz már meg is érkezett a sebesség templomának nevezett Monzába.

A brit pilótával kapcsolatos friss hír, hogy 2025 végéig meghosszabbította szerződését a Mercedes csapatával. Hamilton mellett további két évig George Russell is biztosan marad az istállónál. A szakemberek feladata, hogy újra ütőképes autót adjanak a versenyzőknek.

Lewis Hamilton pályafutása során tavaly fordult elő először, hogy futamgyőzelem nélkül maradt. Max Verstappen és a Red Bull idei teljesítményét elnézve a riválisoknak nincs sok okuk a reménykedésre, ám technikai sportról lévén szó, a pályán bármi előfordulhat.

Nicolas Economou/NurPhoto/Getty Images
44 tankkal és 2 katonai helikopterrel bővül a Magyar Honvédség flottája Részegen zaklatta az utasokat, cigizett és majdnem árokba rántotta a buszt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!