Norbert Haug szerint Fernando Alonso még csak nem is gndolt arra, hogy Hamilton képes lesz vele felvenni a versenyt, amikor 2007-ben csapattársak voltak a McLarennél. Mind a ketten a 2007-es szezon elején csatlakoztak a wokingi istállóhoz, volt azonban köztük egy jelentős különbség: a spanyol ekkor már kétszeres bajnok volt, míg Hamilton újoncként kezdte meg karrierjét a Formula 1-ben.

Sokak meglepetésére Hamilton jóval többre volt képes annál, mint hogy néha megszorongassa Alonsót. A szezont azonos pontszámmal fejezték be, s köszönhetően annak, hogy a McLaren vezetősége képtelen volt még a véghajrában is csapatsorrendet meghatározni, a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen nevető harmadikként megnyerte a világbajnokságot egy pontos előnnyel.

Haug, a Mercedes motorsport korábbi vezetője azt mondja, hogy ahogyan Hamilton teljesített abban a szezonban az remekül példázza azt, hogy a brit valójában mennyire kiemelkedő képességekkel rendelkezik. A német szerint Alonso egyáltalán nem számított ilyen kihívásra.

„Fernando Alonso volt a legjobb példa” - mondta a német a Servus TV-nek.

„Egyszerűen nem tudta elképzelni azt, hogy egy újonc olyan gyors legyen mint ő kétszeres világbajnokként. Pedig éppen ez volt a helyzet akkoriban” - folytatta gondolatmenetét Haug.

Hamilton azóta minden idők legeredményesebb pilótája lett, beállítva Michael Schumacher rekordját a világbajnoki címek számának tekintetében, mi több, 100 győzelmével a brit az a versenyző, aki a legtöbbször látta meg elsőként a kockás zászlót.

Egyesek úgy vélik, csak azért ért el ilyen sikereket, mert a hibrid-korszak versenyeinek túlnyomó többségében alatta volt a legjobb autó. Még ha figyelembe is vesszük azt, hogy ez sok esetben valóban így volt, Haug még akkor is lenyűgözőnek tartja rekordjait és eredményeit.

„Lewis 15 év alatt 100-szor nyert és 281 futamon indult. Átlagosan nagyjából minden harmadik versenyt megnyert. Még akkor is figyelemre méltó ez az adat, ha gyakran övé volt a legjobb autó” - mondta Haug.

A Mercedes pilótájának sokan a szezon előtt már megelőlegezték a nyolcadik bajnoki címet, ám Max Verstappen személyében idén komoly kihívóra lelt. Hogy melyikük szerez több pontot az idény során, az jó kérdés, még hét futam hátra van a bajnokságból és Hamilton előnye mindössze két pont Verstappennel szemben az összetettben.

Haug szerint mindketten őszintén úgy hiszik, hogy jobbak a másiknál és meg is tudják nyerni a pontvadászatot.

„Ezek a srácok hisznek magukban. Ha egy sofőrnek kétségei támadnak önmagával szemben, akkor azonnal lehetőséget ad mások számára. Az igazi csúcsversenyzők, mint Hamilton és Verstappen 2021-ben, mindketten teljes mértékig úgy hiszik, hogy őket senki sem képes legyőzni ” - zárta gondolatait Haug.

Mi a véleményed Haug gondolatmenetéről? Szerinted ki nyeri a bajnokságot, Hamilton vagy Verstappen? Írd meg nekünk kommentben a Facebookon!