Két futam van még hátra a Formula 1 2021-es szezonjából. Jelenleg Max Verstappen vezet 351,5 ponttal, ám a remek formában lévő Lewis Hamilton 8 pontra csökkentette a hátrányát a Katari Nagydíjon aratott győzelmének köszönhetően.

Mindkét versenyzőnek saját kezében van a sorsa. A holland várja kedvezőbb helyzetből az utolsó két futamot, már ami a pontszámokat illeti, ám a Mercedes Brazíliában talált valamit, Hamilton pedig teljesen mindegy, hogy honnan indul, legyőzhetetlennek tűnik egyelőre.

A Red Bull gyanakszik, hogy a Mercedes valamit trükközik a hátsó szárnnyal. Az Ezüst Nyilak kapcsán azonban az FIA nem talált semmilyen szabálytalanságra utaló jelet az autó kapcsán, amiért változtatást kellene eszközölnie Toto Wolfféknak Hamilton autóján.

Ha az erőviszonyokban nem történik drámai változás, akkor rendkívül kicsi az esélye annak, hogy már a következő futamon, december első hétvégéjén bajnoki címet ünnepelhessen Verstappen. A Forma-1 azonban technikai sport, így bármikor történhet egy váratlan esemény. Az tehát, hogy Verstappen bajnok legyen Szaúd-Arábiában, egyáltalán nem elképzelhetetlen.

Erre az alábbi módokon van lehetőség:

  • Verstappen nyer és övé a leggyorsabb kör, Hamilton legfeljebb hatodik.
  • Verstappen első, Hamilton legfeljebb hetedik.
  • Verstappen második és övé a leggyorsabb kör, Hamilton legfeljebb tizedik.
  • Verstappen második, Hamilton nem szerez pontot.