F1: Ismét papaja, de már Mercedes motorral támad a McLaren

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-02-15, 21:02

Megújult a csapat, Ricciardo csatlakozott a csapathoz.

A McLaren számára egy kisebb csoda volt, hogy a tavalyi évben a Verstappen győzelmével záródó Adu Dhabi Nagydíjon sikerült behúzniuk a konstruktőri harmadik helyezést. Ezután Ricciardo csatlakozott a csapathoz, hogy Norrisszal, Zak Brownnal és Andreas Seidl technikai zsenivel sikerüljön visszahozni a patinás istálló régi sikereit.

2021-es McLaren-Mercedes oldalról

Most a mezőnyből elsőként bemutatták az autójukat, a MCL35M-et, amelyben már a Mercedes V6-os hibrid erőforrása dolgozik. Erre legutóbb 2014-ben volt példa.

A McLaren-Mercedes házasság alapvetően sikeres volt annak ellenére, hogy csak egyetlen konstruktőri világbajnoki címet szereztek együtt. Ezen kívül hét második és öt harmadik helyezést értek el szűk 13 év alatt. Egy alkalommal kizárták a csapatot a konstruktőri versenyből.

2021-es McLaren-Mercedes felülről

A Ferrarihoz távozó Carlos Sainztól elbúcsúztak, de építkezésük a Mercedes 2014 előtti készülődését idézi, amelynek alappillérei Zak Brownk a menedzsment, Seidl pedig a technika oldaláról. A bemutatón mindegyik főszereplő megszólalt, az autó alapvető változásait pedig James Key ismertette a két versenyzővel.

2021-es McLaren-Mercedes pilóta ülése

Az új McLaren a szabályok miatt is az előző konstrukciót kell hogy tartalmazza, hiszen csak két alapvető egységen lehet változtatni. A Mercedes motor miatt viszont alapjaiban kellett módosítani az autót, amely egyébként egészen karcsú lett. Oldaldobozai részben a tavalyi Ferrarit idézik, orra viszont inkább a Mercedesére hasonlít.

2021-es McLaren-Mercedes oldalról

Nagy kérdés, hogy milyen teljesítményre lesz képes vele Daniel Ricciardo és Lando Norris, akik egyértelműen a Red Bull sziklaszilárdnak tűnő második helyét szeretnék megkaparintani. Kérdés, hogy Mercedes motorral már egy McLaren győzelem is benne van a pakliban?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A McLaren 2020-as autója szemből
2021. február 01.
Visszatért a csillagos márka motorja a wokingiakhoz és érkezik Daniel Ricciardo.
Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán
2018. szeptember 20.
Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!

További hírek