F1: Itt az újabb jövevény – Bemutatták az AlphaTauri autóját

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-02-19, 11:58

A Red Bull fiókcsapatának 2021-es versenyautója merőben máshogy fest, mint a tavalyi.

Az olasz csapat habár csak a hetedik helyen végzett a tavalyi évben a konstruktőri bajnokságban, mégsem volt okuk a szomorúságra, hiszen szűk 15 éves pályafutásuk során először tudtak több mint 100 pontot gyűjteni. Ezen kívül persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy Pierre Gasly révén megszerezték a második Forma-1-es győzelmüket is.

Az AlphaTauri AT02-es modellje oldalról

A mai napon bemutatásra került az AT02-es kódjelű versenygép. Egészen egyedi, kissé retró hatású festést kapott, egy kivételes különlegességgel: fehérre fújt felnikkel. Az 1994-es Benetton B 194-196 modell rendkívül hasonló színvilággal rótta a köröket.

Az AlphaTauri AT02-es modellje felülről

Pierre Gasly és az újonc Juki Cunoda autója a festését leszámítva nem sok mindenben változott. Amin viszont módosítottak, hogy az orrkúp egy kicsit szűkebbre lett szabva, valamint már a 2020-as Red Bull kormányművét építették az autóba, ami a szorosabb együttműködés következménye.

Az AlphaTauri AT02-es modellje hátulról

Franz Tost csapatfőnök elmondta, hogy izgatottan várja, hogy az új Forma-1-es pilótapárosuk versenyezzen az AT02-es modellel, hiszen nagyon sokat várnak a továbbfejlesztett kasztnitól és az előzetes információk szerint elképesztően erős Honda motortól.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alex Albon még a Red Bull színeiben egy interjú közben
2021. január 05.
Miután a Red Bull lefokozta, más utat kellett, hogy keressen ahhoz, hogy továbbra se kerüljön véglegesen a kispadra.
a 2020-as Portugál Nagydíj rajtra
2021. január 08.
Új arcok, új nevek és szabályváltozások – minden, amit tudni érdemes.

További hírek