2021. február 19. | 12:58

A Red Bull fiókcsapatának 2021-es versenyautója merőben máshogy fest, mint a tavalyi.

Az olasz csapat habár csak a hetedik helyen végzett a tavalyi évben a konstruktőri bajnokságban, mégsem volt okuk a szomorúságra, hiszen szűk 15 éves pályafutásuk során először tudtak több mint 100 pontot gyűjteni. Ezen kívül persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy Pierre Gasly révén megszerezték a második Forma-1-es győzelmüket is.

A mai napon bemutatásra került az AT02-es kódjelű versenygép. Egészen egyedi, kissé retró hatású festést kapott, egy kivételes különlegességgel: fehérre fújt felnikkel. Az 1994-es Benetton B 194-196 modell rendkívül hasonló színvilággal rótta a köröket.

Pierre Gasly és az újonc Juki Cunoda autója a festését leszámítva nem sok mindenben változott. Amin viszont módosítottak, hogy az orrkúp egy kicsit szűkebbre lett szabva, valamint már a 2020-as Red Bull kormányművét építették az autóba, ami a szorosabb együttműködés következménye.

Franz Tost csapatfőnök elmondta, hogy izgatottan várja, hogy az új Forma-1-es pilótapárosuk versenyezzen az AT02-es modellel, hiszen nagyon sokat várnak a továbbfejlesztett kasztnitól és az előzetes információk szerint elképesztően erős Honda motortól.

  • Címkék:
  • F1