F1: Jolyon Palmer szerint Max Verstappen az idény eddigi legjobbja

Közzétéve:
2019-08-18, 07:44

Az egykori Forma-1-es pilóta a Red Bull holland versenyzőjét és a Hondát dicsérte.

A Renault egykori pilótája, a jelenleg szakértőként dolgozó Jolyon Palmer szerint a Red Bull és Max Verstappen a 2019-es idény legjobban teljesítő párosa. A 21 éves holland versenyző már két futamgyőzelmet ünnepelhetett idén, 181 pontjával a világbajnoki pontverseny harmadik helyén áll, mindössze 7 egységgel Valtteri Bottas mögött. Verstappen nem végzett az 5. helynél hátrébb. Hátránya ugyan 69 pont Lewis Hamiltonnal szemben, ám a csapat és a holland formajavulása megkérdőjelezhetetlen.

„Max Verstappen az egyetlen, aki nem követett el idén komolyabb hibát. Az ő teljesítményét értékelem a legnagyobbra. A szezon elején a Red Bullnak volt némi lemaradása a Ferrarival és a Mercedes-szel szemben, Verstappen azonban akkor is esélyes volt a dobogós helyek valamelyikére. A csapat – a Honda erőforrásnak is köszönhetően – előrelépett, a holland pedig állandó veszélyt jelent Hamiltonékra. Két győzelem az elmúlt négy versenyen, két elsősoros kvalifikáció és egy pole pozíció hűen tükrözi, hogy Max kirobbanó formában van. Az év második felétől is kemény csatákat várok, Hamilton és Verstappen között” - írta Palmer a BBC Sport weboldalán.

Max Verstappen

Palmer külön kiemelte a Honda szerepét Verstappen sikerében. Amikor a japán motorszállító a McLaren partnereként visszatért a Forma-1-be, akkor nem sikerült éppen jól az a munkakapcsolat. A Red Bullt is sokan lesajnálták, ám a Honda ismét bizonyított.

„A Red Bull motorszállítója egyértelműen a 2019-es idény hőse. A Honda megmutatta, hogy még mindig képes olyan erőforrást gyártani, mely az élmezőnybe repíti a csapatot. Ugyan van némi lemaradásuk a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, ám sokat léptek előre. A következő szezonban komoly veszélyt jelenthetnek a Mercedes dominanciájára” - tette hozzá Palmer.

A Honda mérnöke
A Honda és a Red Bull kapcsolata eddig remekül alakul

Jolyon Palmer a Ferrari csapatáról is leírta véleményét, mely – érthető módon – nem éppen pozitív.

„A Ferrari bajnoki esélyesként vágott neki az idénynek, ám egyelőre minden tekintetben elmaradtak a várakozásoktól. Nem csak az autó volt lassú, hanem a versenyzőik is túl sok hibát követtek el. Sokat kell javulniuk a második félévben, amit eddig láttunk, az egyértelműen csalódás” - zárta gondolatait Palmer.

Te mit szólsz Verstappen eddigi teljesítményéhez?

Címlapfotó:

Forrás:

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?