Ha az ember a Forma-1 jelenkori legjobbjaira gondol, akkor egyből Lewis Hamilton, Charles Leclerc és többek között Max Verstappen neve juthat eszébe. Hozzájuk hasonlította Juki Cunodát Trevor Carlin, aki a Carlin csapatának tulajdonosa, ahol korábban Lando Norris és Daniel Ricciardo is versenyzett.

Juki Cunoda az F2-es „Év újonca” díjjal

"Azt hiszem, nagyon izgalmas jövő vár rá és amíg nem fojtja el az F1-es környezet, nem látok okot arra, hogy miért ne olyan teljesítményt nyújtani, amire Lando Norris képes a McLarennél. Soha nem lehet tudni, hogy van-e benne akár egy kis Max Verstappen" - mondta Trevor Carlin.

Az F2-ben egyből az év újoncának választották, hogy aztán érkezzen a hivatalos bejelentés, miszerint a 2021-es szezonban az AlphaTauriban folytatja. Oda sikerült bejutnia, ahova azok a pilóták érnek el, akik mindannyian sikeresek a junior kategóriában, vagy kellő mennyiségű pénzzel rendelkeznek. Arra a kérdésre, hogy Cunodának mit kell tennie azért, hogy versenyképes legyen a motorsport csúcsán, Carlin a következőket mondta:

„Fontos lesz a nyers tempója, hogy megtanulja és megértse az autó működését. Mindehhez megvan a képessége, tehát csak arról van szó, hogy az egyes bajnokságokhoz igazítsa ezeket. Ha ugyanolyan gyorsan veszi fel az F1 ritmusát, mint a múlt évben az Formula-2-ét, akkor azt hiszem, hogy Pierre Gasly meg kell hogy dolgozzon majd a pénzéért."

Max Verstappen egy sajtótájékoztatón

Az összes fiatal csillag arról álmodik a Red Bull Junior programjában, hogy a jövőben megkapja az áhított helyet a Red Bull főcsapatánál. Sergio Perezt csak ideiglenes megoldásként szerződtették 2021-re, így elegendő Cunodának csak alkalmazkodni és megmutatnia, hogy hatalmas tehetség rejtőzik benne.

Mint mindannyian tudjuk, a Christian Horner nem riad vissza attól, hogy az akadémia legjobbjait a legmélyebb vízbe dobja, hátha megtanulnak úszni a hatalmas nyomás alatt. 2022-ben Max mellett akár Cunoda is ott lehet a Red Bull színeiben.