#WeRaceAsOne elnevezésű kampányt indít a Forma-1, a COVID-19 vírus, valamint a faji megkülönböztetés által okozott kihívások leküzdésére. Az első versenyhétvégén Ausztriában, az esélyegyenlőség jelképeként az autókon, valamint a pálya körül szivárványszínű jelképek lesznek láthatók, emellett a rasszizmus elleni küzdelmet hirdető feliratok megjelenése is várható. Az F1 munkacsoportot hozott létre a sokféleség és az esélyegyenlőség erősítése érdekében.

WeRaceAsOne logó egy McLarenen

 

„Július első hétvégéjén rendezzük az idei első futamot Ausztriában. Fontos momentum ez a sportág számára, hiszen közel négy hónapos szünet után láthatunk ismét F1-es versenyt. A Forma-1-es közösségnek fel kell ismernie a sportágakon és országokon felül álló problémákat, és reagálnia is kell ezekre. Ennek jegyében elindítjuk a #WeRaceAsOne kampányt, mellyel szeretnénk köszönetet mondani az emberek elmúlt időszakban nyújtott bátorságáért és egységéért. A kezdeményezés részeként az F1 is egységesen lép fel a rasszizmus ellen vívott küzdelemben. Teljes erőnkkel támogatjuk a társadalmi egyenlőtlenség elleni harcot, valamint dolgozunk azon, hogy a Forma-1 sokfélébb és elfogadóbb legyen. Globális sportágként képviselnünk kell a sokféleséget és a szurkolóink társadalmi szempontjait. Jobban meg kell értenünk a feladatunkat, és végre is kell hajtanunk azt” - mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

WeRaceAsOne

„A COVID-19 világjárvány kapcsán le kell fektetnünk a visszatérésről és a Forma-1 fenntartható jövőjéről szóló megállapodás alapjait. A költségcsökkentés jegyében módosítjuk a szabályokat, valamint a sportág népszerűsítésére szolgáló kezdeményezéseket indítunk. Kiemelten fontos, hogy kihasználjuk az autóversenyzés pozitív társadalmi hatásait, az egészségügyi, biztonsági, gazdasági, környezetvédelmi, oktatási, elfogadási és sokféleségi szempontokat is figyelembevéve. Az FIA-nál múlt héten elindítottuk a #PurposeDriven mozgalmat, melynek támogatására a Forma-1 létrehozta a #WeRaceAsOne kezdeményezést. Évek óta elkötelezettek vagyunk a környezetvédelmi problémák leküzdése iránt, ennek jegyében váltottunk hibrid motorokra, valamint aláírtuk az ENSZ Klímaváltozási keretegyezményét. Alapelvünknek tekintjük a bőrszínre, nemre, vallásra, etnikai és társadalmi származásra vonatkozó diszkrimináció elleni küzdelmet. Támogatnunk kell a sokféleséget az autóversenyzésben” -  tette hozzá Jean Todt, az FIA elnöke.