kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Kiderült, maradt-e motiváció Hamiltonban a folytatásra

2022. október 04. | 15:23

Toto Wolff a hétszeres bajnok jövöjéről árult el részleteket egy interjúban.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy dolgoznak Lewis Hamilton szerződésének meghosszabbításán. A brit úgy érzi, még 5 évig képes lenne magas szinten versenyezni.

A téli uborkaszezonban gyakran szolgáltatott témát a sajtónak a Hamilton szerződéshosszabbítása körüli herce-hurca az elmúlt években. Lehet, hogy idén előbb megtörténik a bejelentés.

Lewis Hamilton jelenleg 37 éves, és korábban úgy nyuilatkozott, hogy 40 éves korában szögre akasztaná a sisakot. Mostani kijelentése ugyanakkor ezzel ellentétes.

Lewis Hamilton egyelőre nem tervezi a visszavonulást | Fotó: Depositphotos

Toto Wolff a Channel 4 csatornának nyilatkozva elárulta David Coulthardnak, hogy nagy előny, hogy sokat tudnak beszélgetni. Lewis Hamilton és Toto Wolff ugyanis kvázi szomszédok Monte Carlóban.

Wolff biztos abban, hogy Hamilton lesz az első, aki felismeri, ha nem tudja már tovább folytatni. A Mercedes csapatfőnöke elmondta, nagyon őszinték egymással. Biztos abban, hogy meg fogják hosszabbítani a brit 2023-ban lejáró szerződését, azt azonban nem árulta el, hogy hány évvel.

Hamilton számos rekordot megdöntött már, ám a világbajnoki címek tekintetében holtversenyben áll a szintén hétszeres bajnoki Michael Schumacherrel. Idén szinte bizonyos, hogy Max Verstappen lesz a bajnok, de a jelek szerint Hamiltonnak még több esélye is maradt arra, hogy megszerezze hőn áhított nyolcadik címét.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!