Több szempontból is különleges hétvégére készül a Ferrari Forma-1-es csapata. Az istálló tulajdonában lévő mugellói versenypályán rendezik meg a Toszkán Nagydíjat, mely az olaszok 1000. F1-es világbajnoki futama lesz. A Motorsport Italy információi szerint a Ferrari a vörös szín sötétebb árnyalatára festi autóit a következő versenyhétvégére. Ezt a színt használták az istálló első Forma-1-es futamán, az 1950-es Monacói Nagydíjon is.

Ferrari autó régen

A Hercegségben rendezett viadalon három Ferrari 125-ös állt rajthoz. Alberto Ascari az Alfa Romeós Fangio mögött a második, Raymond Sommer három kör hátrányban pedig a negyedik helyen ért célba, amíg Luigi Villoresi váltóhiba miatt feladni kényszerült a versenyt.

A Ferrari különleges festése az 1000. versenyt körülvevő ünnepség egyik eleme. Mugellóban naponta 2880 nézőt engednek be a lelátóra, köztük a Scuderia Ferrari Club meghívott tagjait.

A mérföldkőnek számító 1000. futam a lehető legrosszabb időszakban jön az olasz istálló számára. Charles Leclerc kiugró eredményeit leszámítva eddig a teljes 2020-as idényben szenvedtek a maranellóiak, a Belga Nagydíjon egyik versenyzőjük sem szerzett pontot, a hétvégi Olasz Nagydíjon pedig Vettel és monacói csapattársa is idő előtt kényszerült búcsúra.

„Ez egy rendkívül nehéz szezon. Próbálunk szembenézni a nehézségekkel, és erősebbé válni a megpróbáltatások közepette. Előre kell néznünk, meg kell tanulnunk a leckét, hogy egy sikeresebb jövőt építhessünk. Mugellóban is mindent bele fogunk adni, hiszen különleges alkalom ez a csapat számára, mivel ez az lesz az 1000. F1-es világbajnoki futamunk” - fogalmazott Mattia Binotto csapatfőnök.

Mit gondolsz, képes lesz elfogadható teljesítményt nyújtani a Ferrari a következő versenyen?