2022. december 15. | 14:14

A Haasnál kegyvesztetté vált, a Ferrari szárnyai alól is kikerült, 2023-ra a Mercedes dobott neki egy mentőövet.

A Mercedes a mai napon megerősítette, hogy tartalékpilótaként szerződtette Mick Schumachert. A fiatal német pilótát a Haas istálló rutinosabb honfitársára, Nico Hülkenbergre cserélte, emellett Schumacher kezét a Ferrari is elengedte.

A 23 éves versenyzője édesapja, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher a DTM sorozatban szerepelt a Mercedes színeiben, majd 2010-es visszatérése alkalmával is a német csapathoz szerződött. Toto Wolff csapatfőnök Mick kapcsán ezt a családi vonatkozást is kiemelte.

A Mercedes két korábbi tesztpilótája, Nyck de Vries és Stoffel Vandoorne is máshol talált magának munkát, előbbi az AlphaTaurinál kapott ülést, utóbbi pedig az Aston Martin tartalékja lesz.

„Mick egy tehetséges, fiatal pilóta, nagy örömmel fogadjuk őt a csapatunknál. Keményen dolgozik, nyugodt és tervező mentalitással rendelkezik, és megvan benne a sikeréhség, valamint a fejlődés iránti vágy. Ezeken felül van már két évnyi tapasztalata a Forma-1-ben, ez az autó fejlesztéséhez is jól jön, illetve szükség esetén azonnal be tud ugrani Lewis vagy George helyére” – mondta Toto Wolff.

Korábban Daniel Ricciardo neve is felmerült a Mercedesnél, ám az ausztrál végül a Red Bull csapatánál tölti majd be a tartalékpilóta szerepét. Mick Schumacher izgatottan nyilatkozott új szerepkörével kapcsolatban.

„Ezt a lehetőséget egy új kezdetként értékelem. Hálás vagyok Totónak és a csapatnak, hogy bizalmat szavaztak nekem. A Forma-1 egy izgalmas világ, folyamatos tanulásról szól, várom, hogy még több tudást szerezzek, és dolgozzak a Mercedes sikeréért” – fogalmazott a fiatal német.

Mick Schumacher 2019-ben került a Ferrari versenyzői akadémiájára, 2020-ban F2-es bajnok lett, egy évvel később pedig a Haas színeiben bemutatkozhatott a Forma-1-ben is. Eddig összesen 44 futamon vett részt, ezeken 12 pontot szerzett.

Depositphotos