HIVATALOS! Mick Schumacher a Ferrari kötelékébe lépett

Közzétéve:
2019-01-20, 15:54

A Scuderia Ferrari szombaton bejelentette, hogy az F3-as Európa-bajnok csatlakozik a junior programjukhoz

Az előzetes pletykák ismét beigazolódtak! A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia apja nyomdokaiba lépve csatlakozott a Ferrari népes családjához. Így 2019-ben már az F2-ben vitézkedik a fiatal Schumacher, aki egyre közelebb kerül az F1-es szerepléshez. Idén valószínűleg a szezonközi teszteken lehetőséget fog kapni, ha nem is a Maranellóiaktól, akkor a Saubertől vagy a Haastól biztosan, ugyanis ezekhez az alakulatokhoz szoros szálak kapcsolják a vörösöket.

A most 19 éves Mick Schumacher először tavaly nyáron került több Formula 1-es csapat látómezejébe, amikor szinte a semmiből elkezdett futamgyőzelmeket bezsebelni a Forma-3-as Európa-bajnokságban. A bajnoki cím megszerzése után a Scuderia korábbi csapatfőnöke Maurizio Arrivabene biztosította az ígéretes tehetséget arról, hogy a csapat ajtaja mindig nyitva áll előtte, tehetsége és neve miatt.

Mick Schumacher szemből fotózva

„Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a születésem óta helye van a szívemben, ahogy a családomnak is. Szóval személyes szinten is nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – Fogalmazott Mick Schumacher.

Időközben Mattia Binotto állt a csapat élére, aki korábban mérnökként állt a hétszeres bajnok mögött legnagyobb sikerei alatt. Ő így fejezte ki érzelmeit:

„Egy olyan ember számára, mint én, aki születése óta ismeri őt, kétségkívül érzelmes jelentéssel bír Mick érkezése a Ferrarihoz. De a tehetsége, az emberi és profi tulajdonságai miatt választottuk ki őt, amelyek fiatal kora ellenére is megkülönböztetik a többiektől.” 

A fiatal német mellett több pilóta érkezését is bejelentette a Ferrari Akadémia. A korábban szintén Ferraris Jean Alesi fia Giuliano Alesi, illetve  Emerson Fittipaldi unokája Enzo Fittipaldi is vörös overált ölt 2019-től. Rajtuk kívűl Callum Illot, Marcus Armstrong, Robert Schwarzman és Gianluca Petecof  csatlakozott a juniorprogramhoz. 

A Formula 1 Youtube csatornájára felkerült egy rövid kis videó, amely bemutatja, hogyan jutott el a fiatal Mick a Ferrari családjáig, közben párhuzamot vonnak édesapja pályafutásával és több pontot kísérteties a hasonlóság. Íme:

 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mick Schumacher
2016. május 06.
A legendás Michael Schumacher fia a Forma-1-be vágyik, és szeretne tanulni apja pályafutásából
Mick Schumacher portréja
2019. március 29.
A hétszeres világbajnok fia a Bahreini Nagydíj után két F1-es autót is tesztel majd
Bajnokot avattak a Formula-2-ben, Katalóniába látogatott a WRC mezőnye
2017. október 11.
A Forma-1-es Japán nagydíj mellett a Formula-2 hétvégi futamának is komoly tétje volt, utóbbi sorozatnak már meg is van a végső győztese. A Rali VB esetében azonban még nyílt a küzdelem.
Correra
2019. szeptember 09.
A család közleményben számolt be a dél-amerikai pilóta helyzetéről – sajnos rossz híreket kellett megosztaniuk.