HIVATALOS! Mick Schumacher a Ferrari kötelékébe lépett

Közzétéve:
2019-01-20, 15:54

A Scuderia Ferrari szombaton bejelentette, hogy az F3-as Európa-bajnok csatlakozik a junior programjukhoz

Az előzetes pletykák ismét beigazolódtak! A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia apja nyomdokaiba lépve csatlakozott a Ferrari népes családjához. Így 2019-ben már az F2-ben vitézkedik a fiatal Schumacher, aki egyre közelebb kerül az F1-es szerepléshez. Idén valószínűleg a szezonközi teszteken lehetőséget fog kapni, ha nem is a Maranellóiaktól, akkor a Saubertől vagy a Haastól biztosan, ugyanis ezekhez az alakulatokhoz szoros szálak kapcsolják a vörösöket.

A most 19 éves Mick Schumacher először tavaly nyáron került több Formula 1-es csapat látómezejébe, amikor szinte a semmiből elkezdett futamgyőzelmeket bezsebelni a Forma-3-as Európa-bajnokságban. A bajnoki cím megszerzése után a Scuderia korábbi csapatfőnöke Maurizio Arrivabene biztosította az ígéretes tehetséget arról, hogy a csapat ajtaja mindig nyitva áll előtte, tehetsége és neve miatt.

Mick Schumacher szemből fotózva

„Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a születésem óta helye van a szívemben, ahogy a családomnak is. Szóval személyes szinten is nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – Fogalmazott Mick Schumacher.

Időközben Mattia Binotto állt a csapat élére, aki korábban mérnökként állt a hétszeres bajnok mögött legnagyobb sikerei alatt. Ő így fejezte ki érzelmeit:

„Egy olyan ember számára, mint én, aki születése óta ismeri őt, kétségkívül érzelmes jelentéssel bír Mick érkezése a Ferrarihoz. De a tehetsége, az emberi és profi tulajdonságai miatt választottuk ki őt, amelyek fiatal kora ellenére is megkülönböztetik a többiektől.” 

A fiatal német mellett több pilóta érkezését is bejelentette a Ferrari Akadémia. A korábban szintén Ferraris Jean Alesi fia Giuliano Alesi, illetve  Emerson Fittipaldi unokája Enzo Fittipaldi is vörös overált ölt 2019-től. Rajtuk kívűl Callum Illot, Marcus Armstrong, Robert Schwarzman és Gianluca Petecof  csatlakozott a juniorprogramhoz. 

A Formula 1 Youtube csatornájára felkerült egy rövid kis videó, amely bemutatja, hogyan jutott el a fiatal Mick a Ferrari családjáig, közben párhuzamot vonnak édesapja pályafutásával és több pontot kísérteties a hasonlóság. Íme:

 

Forrás:

További autós hírek

Megint hihetetlen videó került fel az Internetre. Gondolta a hölgy, hogy benzint vásárolna a kúton, de nem az autóba töltené,…

Lassan minden nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy kb. mindent láttunk, ami a budapesti forgalomban tapasztalható. Viszont ekkora idiótát még tényleg nem…

Korábban már hírül adta az MTI, hogy Magyarországon is elkezdik az E10 benzinre való átállást, mely magasabb bioetanol tartalmat jelent.…

Baleset történt 2019. december 11-én 8 óra 44 perckor, az M1-es autópálya 144. kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Egy…

A kamionos egyszerűen nem látta a gyalogost, aki közvetlenül előtte akart átmenni az úton. A hatalmas súly miatt a gyalogost…

Kapcsolódó írások

A Ferrari F2002 elölről fotózva egy kanyarban
2019. december 04.
A Formula 1-es Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén, az RM Sotheby's aukcióján fizetett érte valaki 1,87 milliárd forintot.
Mick Schumacher
2016. május 06.
A legendás Michael Schumacher fia a Forma-1-be vágyik, és szeretne tanulni apja pályafutásából
Mick Schumacher portréja
2019. március 29.
A hétszeres világbajnok fia a Bahreini Nagydíj után két F1-es autót is tesztel majd
Bajnokot avattak a Formula-2-ben, Katalóniába látogatott a WRC mezőnye
2017. október 11.
A Forma-1-es Japán nagydíj mellett a Formula-2 hétvégi futamának is komoly tétje volt, utóbbi sorozatnak már meg is van a végső győztese. A Rali VB esetében azonban még nyílt a küzdelem.