HIVATALOS! Mattia Binotto váltja Maurizio Arrivabenét a Ferrari csapatfőnöki posztján!

Közzétéve:
2019-01-08, 11:59

Az olasz istálló Arrivadercit intett Arrivabenének, helyére azonnali hatállyal egy mérnök lép.

A paddockban keringtek olyan pletykák miszerint a Ferrari Formula 1-es részlegének két legfontosabb embere nem ért szót egymással, ez pedig az elnök, Sergio Marchionne halála után mérgesedett el leginkább. A helyzet odáig fajult, hogy a csapatfőnök és a technikai igazgató szinte már összeférhetetlen kapcsolata meglátszott a csapat 2018-as eredményein is, így egyiküknek távozni kellett.

Azzal, hogy Arrivabene szerződését nem hosszabbítja meg az olasz csapat és Binottót teszik meg csapatfőnökké, egy új korszak köszönthet a Ferrarira. Az, hogy Maranellóban egy mérnök lesz az első ember, nem pedig egy menedzser, új szemléletmódot vetít előre.

Maurizio Arrivabene a leköszönő csapatfőnök
Maurizio Arrivabene négy évig állt a Scuderia Ferrari élén

Maurizio Arrivabene 2015-ben érkezett az olasz alakulat élére úgy, hogy korábban nem dolgozott F1-es csapatnál. Sebastian Vettel szintén abban a szezonban érkezett a Ferrarihoz, neki is és a csapatfőnöknek is nagy szerepe volt abban, hogy az eltelt négy év alatt a csapat 14-szer tudott győzni, illetve háromszor lett második a konstruktőrök közt. Az utóbbival nem volt megelégedve senki, ugyanis az elsődleges cél a Mercedes legyőzése volt, ami nem sikerült.

Mattia Binotto, a Ferrari új első embere
Mattia Binotto a Ferrari új csapatfőnöke

Mattia Binotto Svájcban született, majd mérnöki diplomát szerzett Lausanne-ban és 1995-ben csatlakozott a Ferrari családjához, mint a tesztcsapat motormérnöke. 2013 végén előrelépett a motor- és elektronikai részleg igazgatóhelyettesének, majd három évvel később James Allison távozása után megkapta a Scuderia Ferrari technikai igazgatói székét. 2019 január 7-től pedig azonnali hatállyal ő az istálló első számú embere, aki szabad kezet kapott sokmindenben.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F1anatic (@f1anaticgp) által megosztott bejegyzés,

A Ferrari rövid közleményében az alábbi sorok olvashatók:

"Hosszas egyeztetés után, Maurizio a személyes hosszútávú érdekei, illetve a csapat célja miatt távozik az istállótól. Minden jót kívánunk neki és köszönjük a négy éves munkáját, amit a Ferrari sikereiért tett. Azonnali hatállyal Mattia Binotto veszi át a Scuderia Ferrari csapatvezetői pozícióját, illetve minden technikai részleg továbbra is közvetlenül neki jelent."

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.
Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.