Társszerző: Hajdu Balázs

Lewis Hamilton élvezi a versenyzést és esze ágában sincs mostanában otthagyni a Forma-1-et. Úgy érzi, van még benne annyi, hogy újabb sikereket érjen el.

Az ötszörös világbajnok brit 62 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, és egyre közelebb a hatodik cím megnyeréséhez. Ha sikerülne neki, akkor megközelíteni Michael Schumachert az örökranglistán, akinek a 91 futamgyőzelmes rekordja sincs már biztonságban.

„Egy napon majd abba kell hagynom. Jelenleg azonban fizikailag és mentálisan is kirobbanó formában vagyok. Nincs tervben, hogy mostanában visszavonuljak. Vannak még céljaink, érhetünk még el sikereket, az autónak is van még hová fejlődnie - mondta Hamilton”

Hamiltont 2020 végéig köti szerződés a Mercedeshez. Szavaiból arra lehet következtetni, hogy a kontraktus lejárta után is maradni kíván a Száguldó Cirkuszban.

„Fantasztikus utat járunk be a Mercedesszel. Izgatottan várom a folytatást, a következő lépést. Őszintén szólva nem értem, hogy bizonyos emberek miként időzítik a visszavonulásukat. Én élvezem a versenyzést, és szeretnék még több sikert elérni. Állok az újabb kihívások elé” - tette hozzá a VB-pontverseny éllovasa.

Hamilton nehezebb folytatásra számít

Hamilton 62 pontos előnnyel vonult a nyári szünetre, ez a legnagyobb különbség 2011 óta. A brit az eddigi 12 versenyből 8 alkalommal tudott nyerni, ilyen sorozatra legutóbb 15 évvel ezelőtt volt példa a Forma-1-ben.

Hamilton úgy véli, mindig van lehetőség a további fejlődésre. Ami a szezon második felét illeti, keményebb küzdelemre számít.

„A nyolc futamgyőzelem nyilvánvalóan kivételes teljesítmény. A Ferrari nagyon készül a Belga Nagydíjra, hiszen eddig nem sikerült futamot nyerniük. Számolnunk kell a Red Bullal is, hiszen Verstappen az elmúlt hónapokban egyre javuló formát mutatott. A sportágnak jót tesz, hogy szorosabbak a versenyek” - tette hozzá a brit világbajnok.

Hamilton mosolyog napszemüvegben egy esernyő alatt

„Ha visszatekintek az eddigiekre, akkor nyugodtan mondhatom, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett. 8 versenyt nyertem, de vajon mi történt a többi négyen? Valami hiba csúszott a gépezetbe. Ugyanakkor voltak olyan versenyeink, amikor a Ferrari jobb volt nálunk, a szerencse viszont mellénk szegődött. Komoly csatát várok a bajnokság második felében”-  zárta gondolatait Hamilton.