F1: Már csütörtökön körvonalazódni látszanak az Osztrák Nagydíj erőviszonyai

Közzétéve:
2019-06-27, 20:41

A Formula-1-es versenyhétvége rendszerint csütörtökön veszi kezdetét, nincs ez másképp a Red Bull Ringen sem.

Ahogy korábbi cikkemben ígértem tudósítok neked az Osztrák Nagydíj helyszínéről, ahova délelőtt meg is érkeztem. A belépőm átvétele után belevetettem magam a nyüzsgésbe, a pályán ilyenkor nem történik még semmi a pilóták pályabejárásán kívül. Sikerült lencsevégre kapni néhány pilótát a paddockban, illetve végig hallgattam a hivatalos sajtótájékoztatót, majd Raikkönen mesélt arról, hogy futamról futamra nézi csak a dolgokat. Az Alfa Romeo motorhomejában magabiztosan nyilatkozó finn testbeszéde teljesen másról árulkodott.

A Ferrarinál és a Mercedesnél nem engedtek fotózni, mikor Vettel illetve Hamilton nyilatkozott, így figyelmesen hallgattam a háttérben. Sebastian anyanyelvén nyilatkozott, így nem sokat értettem belőle, az viszont szemmel látható, hogy az olaszoknál nincs jó hangulat és a német pilóta sincs jó formában, gondterhelt és rosszkedvű volt. Mattia Binottót sikerült lefotóznom a Ferrari két kamonja között, aminek annyira nem örült, hogy be is menekült az egyikbe.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatójának résztvevői

Ezzel ellentétben Leclerc, a hivatalos FIA sajtótájékoztatón nevetgélt és mosolygott, kedélyesen beszélgettek Perezzel, mit sem törődve a sajtó munkatársaival. Ez kissé furcsa, mivel általában csak heccből szokták szivatni egymást, viszont ez más természetű csevej volt.

Hamiltonra visszatérve laza, jókedvű és közvetlen volt a média munkatársaival, amin kicsit meglepődtem, mert egyáltalán nem volt szimpatikus számomra eddig a brit. Lehet ez most változik.

Bottas autója a boxban

Az Osztrák Nagydíj alatt megpróbálom a helyszínről a szokottól eltérően bemutatni a történéseket, hogy ne mindig a klisét kapd!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Max Verstappen a Red Bull Ring főépülete előtt suhanva
2019. július 06.
Hétvégén a Red Bull Ringről tudósítottam neked, a rengeteg teendő mellett azért jól is éreztem magam, na de mivel is teltek a kinti napok?
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek