2019. június 27. | 22:41

A Formula-1-es versenyhétvége rendszerint csütörtökön veszi kezdetét, nincs ez másképp a Red Bull Ringen sem.

Ahogy korábbi cikkemben ígértem tudósítok neked az Osztrák Nagydíj helyszínéről, ahova délelőtt meg is érkeztem. A belépőm átvétele után belevetettem magam a nyüzsgésbe, a pályán ilyenkor nem történik még semmi a pilóták pályabejárásán kívül. Sikerült lencsevégre kapni néhány pilótát a paddockban, illetve végig hallgattam a hivatalos sajtótájékoztatót, majd Raikkönen mesélt arról, hogy futamról futamra nézi csak a dolgokat. Az Alfa Romeo motorhomejában magabiztosan nyilatkozó finn testbeszéde teljesen másról árulkodott.

A Ferrarinál és a Mercedesnél nem engedtek fotózni, mikor Vettel illetve Hamilton nyilatkozott, így figyelmesen hallgattam a háttérben. Sebastian anyanyelvén nyilatkozott, így nem sokat értettem belőle, az viszont szemmel látható, hogy az olaszoknál nincs jó hangulat és a német pilóta sincs jó formában, gondterhelt és rosszkedvű volt. Mattia Binottót sikerült lefotóznom a Ferrari két kamonja között, aminek annyira nem örült, hogy be is menekült az egyikbe.

Ezzel ellentétben Leclerc, a hivatalos FIA sajtótájékoztatón nevetgélt és mosolygott, kedélyesen beszélgettek Perezzel, mit sem törődve a sajtó munkatársaival. Ez kissé furcsa, mivel általában csak heccből szokták szivatni egymást, viszont ez más természetű csevej volt.

Hamiltonra visszatérve laza, jókedvű és közvetlen volt a média munkatársaival, amin kicsit meglepődtem, mert egyáltalán nem volt szimpatikus számomra eddig a brit. Lehet ez most változik.

Az Osztrák Nagydíj alatt megpróbálom a helyszínről a szokottól eltérően bemutatni a történéseket, hogy ne mindig a klisét kapd!

Alapjárat helyszíni tudósítás

  • Címkék:
  • F1