F1: Már csütörtökön körvonalazódni látszanak az Osztrák Nagydíj erőviszonyai

Közzétéve:
2019-06-27, 20:41

A Formula-1-es versenyhétvége rendszerint csütörtökön veszi kezdetét, nincs ez másképp a Red Bull Ringen sem.

Ahogy korábbi cikkemben ígértem tudósítok neked az Osztrák Nagydíj helyszínéről, ahova délelőtt meg is érkeztem. A belépőm átvétele után belevetettem magam a nyüzsgésbe, a pályán ilyenkor nem történik még semmi a pilóták pályabejárásán kívül. Sikerült lencsevégre kapni néhány pilótát a paddockban, illetve végig hallgattam a hivatalos sajtótájékoztatót, majd Raikkönen mesélt arról, hogy futamról futamra nézi csak a dolgokat. Az Alfa Romeo motorhomejában magabiztosan nyilatkozó finn testbeszéde teljesen másról árulkodott.

A Ferrarinál és a Mercedesnél nem engedtek fotózni, mikor Vettel illetve Hamilton nyilatkozott, így figyelmesen hallgattam a háttérben. Sebastian anyanyelvén nyilatkozott, így nem sokat értettem belőle, az viszont szemmel látható, hogy az olaszoknál nincs jó hangulat és a német pilóta sincs jó formában, gondterhelt és rosszkedvű volt. Mattia Binottót sikerült lefotóznom a Ferrari két kamonja között, aminek annyira nem örült, hogy be is menekült az egyikbe.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatójának résztvevői

Ezzel ellentétben Leclerc, a hivatalos FIA sajtótájékoztatón nevetgélt és mosolygott, kedélyesen beszélgettek Perezzel, mit sem törődve a sajtó munkatársaival. Ez kissé furcsa, mivel általában csak heccből szokták szivatni egymást, viszont ez más természetű csevej volt.

Hamiltonra visszatérve laza, jókedvű és közvetlen volt a média munkatársaival, amin kicsit meglepődtem, mert egyáltalán nem volt szimpatikus számomra eddig a brit. Lehet ez most változik.

Bottas autója a boxban

Az Osztrák Nagydíj alatt megpróbálom a helyszínről a szokottól eltérően bemutatni a történéseket, hogy ne mindig a klisét kapd!

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Max Verstappen a Red Bull Ring főépülete előtt suhanva
2019. július 06.
Hétvégén a Red Bull Ringről tudósítottam neked, a rengeteg teendő mellett azért jól is éreztem magam, na de mivel is teltek a kinti napok?
Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
Red Bull Ring bika oldalról fotózva
2019. június 26.
Hétvégén rendezik a Formula-1-es Osztrák Nagydíjat a Red Bull Ringen, a helyszínről fogok jelentkezni, már holnap.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!