F1: Max Verstappen 2021 végén távozhat a Red Bulltól

Közzétéve:
2020-09-18, 14:48

A holland versenyző szerződésében van egy lelépési záradék, melyet érvényesíthet, ha a csapat nem tud versenyképes autót biztosítani számára.

A De Telegraaf című vezető holland napilaptól származó információk szerint Max Verstappen szerződésében van egy lelépési záradék, mely lehetővé teszi, hogy a 2021-es Forma-1-es idényt követően távozzon a Red Bull csapatától. Verstappen megállapodása egyébként 2023 végéig szól.

Verstappen

A holland pilóta szerződésében teljesítményhez kötött záradékok vannak, melyek akkor érvényesíthetők, ha a csapat nem tud eléggé versenyképes autót biztosítani számára. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója hozzátette, Verstappen távozhat abban az esetben is, ha a Honda kiszáll a Száguldó Cirkuszból.

„A szerződés alapvetően 2023-ig szól. Ha minden normális körülmények között zajlik, akkor Verstappen ki is tölti nálunk az idejét. A Hondával kötött megállapodásunk azonban 2021 végén lejár, motorbeszállító nélkül pedig elég nehéz Forma-1-es autót versenyeztetni. Ebben a tekintetben Max állandó szerződése is 2021-ig szól. Tisztában vagyunk vele, hogy versenyképes autót kell biztosítanunk számára” - mondta Marko a Motorsport-Magazinnak.

Verstappen

Verstappen a 2020-as idény első hat versenyén rendre a dobogós helyek egyikén végzett, az F1 70. Évfordulója Nagydíjon pedig az első helyen intették le. A legutóbbi két, Olaszországban rendezett futamot azonban idő előtt feladni kényszerült – Monzában és Mugellóban is akadtak technikai problémái. A holland versenyzőnek „kezd elege lenni” a Honda-motorok megbízhatatlanságából, hiszen így semmi esélye, hogy idén vagy jövőre harcba szálljon a világbajnoki címért.

„Remélem, hogy jövőre közelebb kerülünk a Mercedeshez, ám nem hiszem, hogy le tudnánk győzni őket. A koronavírus miatt elhalasztották a szabálymódosításokat, így az autón nem tudunk sokat változtatni. Bízom benne, hogy a sportág 2022 után új irányt vesz. Mi minden hétvégén győzni akarunk, ám az idei bajnokság már elúszott” - fogalmazott Verstappen az osztrák ORF televíziós csatornának.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek