Max Verstappen az utóbbi évek egyik legígéretesebb tehetsége a Formula-1-ben. Jelenlegi szerződése 2023-ig a Red Bull Racinghez köti. Ezen felül nagyon úgy tűnik, hogy eléggé érdeklődik csapata legnagyobb riválisa, a Ferrari autója iránt. A Gazzetta dello Sport olasz napilap szerint, nemrégiben 1,6 millió eurót (553 millió forintot) fizetett egy Monza SP2-ért.

A Ferrari Monza SP2

Ha Verstappen valóban megvásárolta az egyik ilyen autót, akkor felkerül az elit tulajdonosok listájára, amelyen a sztárséf Gordon Ramsay, valamint Zlatan Ibrahimovic labdarúgó neve is szerepel. A Monza SP2 motorterében egy 6,5 literes, V12-es erőforrás található, amely 850 lóerő leadására képes. Ez pedig 2,9 másodperc alatt repíti az ultrakönnyű speedstert 0-ról 100 km/órára, maximális sebessége pedig eléri a 290 km/órát. A lap azt állította, hogy a Red Bull üdvöskéje már ki is fizette a szélvédő nélküli csodát, de még nem adták át neki, mivel nem készült el.

Max Verstappen a 2019-es Osztrák Nagydíj dobogóján

A holland versenyző ezzel a húzással meglehetősen nagy befektetése a Ferrariba furcsa, mivel korábban igencsak hangosan kürtölte a világba véleményét az F1-es alakulatról. Azzal vádolta meg őket konkrétan, hogy a 2019-es Amerikai Nagydíjon nem megfelelő erőforrást használtak. Emiatt az olaszok nem voltak túl boldogok, mivel az FIA kivizsgálta az ügyet, amely egy magán megállapodással zárult. A Red Bull Racing pedig nem volt teljesen boldog.

Az bizonyos, hogy Verstappen az egyik legtehetségesebb pilóta a rajtrácson, ezt a fizetése is tükrözi, így biztosan megengedheti magának a maranellói gyártó egyik legexkluzívabb termékét.