Társszerző: Hajdu Baalázs

Max Verstappen ifjú kora ellenére már nyolcszoros futamgyőztesnek mondhatja magát. A Red Bull pilótája szerint 2020-ban a csapat harcba szállhat a világbajnoki címért – amennyiben az autó fejlesztése a tervek szerint sikerül. Ha nem, akkor is marad még további három szezont az energiaitalosoknál a holland, egészen 2023-ig köti új szerződése jelenlegi csapatához.

Verstappen tavaly harmadik helyen végzett a pilóták pontversenyében, a két Mercedes mögött. Lemaradása 135 pont volt Lewis Hamiltonhoz képest.

„Szerintem van esélyünk a világbajnoki címre. Egyértelműen jó irányba haladunk. Kérdés, hogy milyen mértékű fejlesztéseket tudunk végrehajtani. Remélem, hogy elegendő lesz ahhoz, hogy valóban harcba szállhassunk a végső győzelemért. A szabályok idén még nem változnak jelentősen, így építkezhetünk a tavalyi sikereinkből. Már a második évünket kezdjük Honda-motorokkal, ez a tapasztalat is a hasznunkra válhat” - mondta Verstappen az Autosport újságírójának kérdésére válaszolva.

Verstappen ünnepel a dobogón

Az ifjú holland korábban kiemelte, hogy kulcsfontosságú lesz számukra egy jó szezonkezdet. A 2019-es idénnyel kapcsolatban összességében elégedetten nyilatkozott.

„Tudjuk, hogy fontos az erős kezdés, ha a bajnoki címért akarunk küzdeni. Az autó alapvetően megbízható volt 2019-ben. Jó munkát végeztünk, kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből. Az elején nem igazán volt esélyünk futamot nyerni. Jó stratégiánknak köszönhetően így is a Ferrarik elé tudtunk kerülni. Ha ezt képesek leszünk fenntartani, akkor nagyon jó évünk lesz” - nyilatkozta bizakodóan a holland versenyző.