Társszerző: Hajdu Balázs

A hétvégi Forma-1-es Brazil Nagydíj Max Verstappen, a Red Bull versenyzőjének győzelmével zárult. A holland pilóta ígéretesnek vélte a csapat teljesítményét, szerinte 2020-ban felvehetik a versenyt a Mercedesszel.

Max Verstappen fantasztikusan szerepel a 2019-es idényben. Brazíliában ismét megcsillogtatta képességeit. Az időmérős parádét a Lewis Hamilton ellen megvívott kiélezett csatával koronázta meg.

„Tisztességes, sportszerű versenyzés volt, nagyon élveztem” - mondta az idei harmadik futamgyőzelmét megszerző Verstappen.

A holland pilóta lemaradása 127 pont a hatszoros világbajnok Hamilton mögött. A Red Bull részéről csak felvillanásokra futotta, nem tudták tartósan megközelíteni a Mercedes teljesítményét. Verstappen szerint vannak bizakodásra okot adó jelek.

„Pozitív időszakot élünk meg, örülök a csapat fejlődésének. Ígéretes jelek ezek a 2020-as szezonra nézve. Sokat tanultunk az elmúlt néhány versenyből is, ezekből jövőre is építkezhetünk” - mondta el meglátásait Verstappen.

A Mercedes aggódhat Verstappen teljesítménye láttán

A SkySports brit televíziós csatorna F1-es szakértői szerint Max Verstappen lesz jövőre Lewis Hamilton elsőszámú világbajnoki kihívója. Ennek feltétele, hogy a Red Bull képes legyen bajnokesélyes autót biztosítani számára.

„Brazíliában kézben tartották a versenyt. Mindent jól csináltak, megérdemelték a futamgyőzelmet. Ha a Honda fejlesztései beválnak, és sikerül a megfelelő teljesítményt kihozni az autóból, akkor a Mercedesnek és a Ferrarinak van félnivalója. Az időmérős tempójuk már rendben van, ha ezt hozzák a versenyeken, akkor esélyesek lesznek 2020-ban” - mondta Paul Di Resta, egykori F1-es pilóta, a csatorna szakértője.


Max Verstappen az időmérő után mutatta, már három időmérő edzést nyert - legalábbis szerinte

„A Mercedes helyzete egyáltalán nem biztos. Tudom, hogy számos befolyásoló tényezőt kell figyelembe venni, ám ez az autó kiválóan fest. A Honda-motor egyre jobb teljesítményre képes, remek az autó egyensúlya. Max Verstappen pedig valódi bajnokesélyes alkat. Lewis fejében valószínűleg az jár, hogy ez a srác bizony elkaphatja őt” - nyilatkozott 1996 világbajnoka, Damon Hill.

Te hogy látod Max Verstappen 2020-as esélyeit?