2019. október 23. | 10:37

A holland hiányolja az ausztrál társaságát és versenyképességét.

Társszerző: Hajdu Balázs

Max Verstappen elmondása szerint hiányzik neki egy Daniel Ricciardo kaliberű csapattárs. Az ausztrállal nagyon jó személyes viszonyt ápoltak, és Ricciardo teljesítménye is sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint a jelenlegi Red Bull pilótáké.

Max Verstappen mellett Pierre Gasly kapott lehetőséget a Red Bulltól az év elején. A francia versenyző teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, így Christian Horner Alex Albonnak szavazott bizalmat az év második felére.

A Motorsport.com stábjának nyilatkozva Verstappen elmondta, hogy egy versenyképes(ebb) csapattárs őt is magasabbra repítené.

„Daniellel ideális volt a kapcsolatunk. Amikor a csapathoz kerültem, még újonc voltam, ő pedig már pár éve itt versenyzett. Sokat tanultam tőle. Ahogy egyre jobb versenyzővé váltam, úgy lett egyre nehezebb a helyzet számára.”

Alexander Albon a Belga Nagydíjon csatlakozott a Red Bullhoz, és azóta 48 pontot gyűjtött, miközben Verstappen 31-et. A holland szerint ez is csak jót tesz a csapatnak.

„Alex egyre magabiztosabb. Ez az első éve a Forma-1-ben, természetesen időre van szüksége. Minden adott a fejlődéshez, mindketten megkapjuk a csapattól a megfelelő támogatást. A csapat érdekeit nézve is jobb, ha van egy kis verseny házon belül. Fontos, hogy hasonló meglátásaink legyenek, így könnyebb dolgunk van az autó fejlesztését illetően”, tette hozzá Verstappen. “

A Ferrari idén bemutatta, milyen feszültséget okozhat, ha két hasonló képességű versenyző csatázik házon belül. A Red Bullnál egyelőre Max Verstappen az elsőszámú, ám Albon sem vallott szégyent eddigi teljesítményével.

Szerinted ki lesz jövőre a holland csapattársa?

  • Címkék:
  • F1