2023. augusztus 05. | 16:26

Dr. Helmut Marko úgy véli, a mostani mezőnyből csak ketten tudnák Max Verstappent megközelíteni a mexikói pilótán kívül.

A Belga Nagydíjon sem talált legyőzőre Max Verstappen. A Red Bull holland pilótája idén már 10. alkalommal győzött, a mostani volt zsinórban a nyolcadik sikere. Verstappen 2023-ban egyértelműen uralja a Forma-1-et, gyakorlatilag a saját külön ligájában versenyez.

Mellette még csapattársa, Sergio Perez is aligha rúghat labdába, noha a mexikói neve mellé is került már idén két futamgyőzelem. Perez gyakran bukdácsol az időmérőkön, ezzel együtt a Red Bullnál nincs napirenden az újabb pilótacsere.

Dr. Helmut Marko az F1 Nation podcastben értékelte a mexikói versenyző teljesítményét, aki jelenleg 125 pont lemaradással követi Verstappent az egyéni összetettben.

„Elégedettek vagyunk Perezzel. Ha Max mögött második helyen érsz célba, az felér egy győzelemmel. Senki nem érhet fel az ő szintjére, talán Alonso vagy Hamilton meg tudná közelíteni, de legyőzni jelenleg lehetetlen. Látjuk, hogy Max mennyire jó. Óvja a gumikat, mégis gyors tud lenni. Jól olvassa a futamok történéseit, képes lépésekkel előre gondolkodni” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.

Az osztrák szakember a harmadik világbajnoki címe felé száguldó Verstappen mellett a csapat kiemelkedő teljesítményét is méltatta, valamint szót ejtett a nyári szünet kissé szokatlan időzítéséről.

„A teljes csapat elismerést érdemel, a kerékcserék és a stratégia is remekül működik. Még a szórakoztatásról is gondoskodunk, elég meghallgatni Max beszélgetéseit a mérnökével. Ami a szünetet illeti, nyilván szeretnénk megállás nélkül folytatni a sikerszériát, de a kemény dolgozó embereinknek is kell egy kis pihenés” – tette hozzá Marko.

12 versenyt teljesített a Forma-1-es mezőny 2023-ban, a pilóták tabelláján Max Verstappen komoly előnnyel vezet. A konstruktőrök között természetesen a Red Bull áll az élen, a második helyezett Mercedes hátránya 256 pont.

A Száguldó Cirkusz augusztus végén Hollandiába látogat. Ha semmi váratlan nem történik, Verstappen ismét nyerhet hazai közönség előtt, a helyszínre kilátogató szurkolók legnagyobb örömére.

Mark Thompson / Getty Images