Az idei Brit Nagydíj környékén hoz döntést a 2023-as versenyzői felállásáról az Alpine Forma-1-es csapata, mondta Otmar Szafnauer, az istálló vezetője a Motorsport.com weboldalnak. A franciáknál Esteban Ocon érvényes szerződéssel rendelkezik, a kérdés, hogy meghosszabbítják-e a kétszeres világbajnok Fernando Alonso kontraktusát, vagy lehetőséget adnak az F2-ben tavaly diadalmaskodó Oscar Piastrinak.

Alonso a hírek szerint 2023-ban is a Forma-1-ben szerepelne, az Alpine sem zárkózik el egy újabb megállapodástól, így Piastrinak máshol kereshetnek helyet, ugyanis az ausztrál valószínűleg nem szívesen töltene még egy idényt az Alpine és a McLaren tartalékpilótájaként.

„Nem gondoltuk még át a lehetőségeinket, egyelőre korai erről beszélnünk. A Brit Nagydíj környékén már okosabbak leszünk” – fogalmazott Szafnauer."

Alonso sisakban
Alonso jövője hamarosan eldőlhet | Fotó: Depositphotos

A közelmúltban szárnyra kapott pletykák szerint Piastri a Williamshez kerülhet, ahol állítólag nincsenek megelégedve Nicholas Latifi teljesítményével. Az Alpine vezetősége nem erősítette meg a tárgyalások tényét.

„Hallottam a pletykákat, de nem tudom, mit akarnak a Williamsnél. Egyeztetések nem történtek. Azért adtuk kölcsön Piastrit a McLarennek, hogy Forma-1-es közegben fejleszthesse ismereteit. A jövőjével kapcsolatban később születik majd döntés” – tette hozzá a francia istálló csapatfőnöke.

A 21 éves Oscar Piastri nehéz helyzetben van, hiszen amíg a Ferrari a Haas csapatánál adhat lehetőséget az akadémiáján nevelkedő tehetségeknek, az Alpine-nak nincsenek ilyen jellegű partneri megállapodásai.