vasárnap - 2022. October 02.
17 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Pierre Gasly jó eséllyel pályázik a Red Bull ülésére?

Pierre Gasly jó eséllyel pályázik a Red Bull F1-es ülésére?

Pierre Gasly abban reménykedett, hogy az AlphaTauri színeiben mutatott meggyőző teljesítménye elég jó ajánlólevél lesz ahhoz, hogy 2022-ben kapjon egy második esélyt a Red Bulltól, és a következő idényben esélye legyen győzelmekért, adott esetben akár a bajnoki címért harcolnia. Nos, mint ismert, nem így lett, hiszen az energiaitalosok meghosszabbították egy évvel a mexikói Sergio Perez szerződését, így változatlan felállással vágnak neki a következő szezonnak is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban kissé ködösen fogalmazva azt nyilatkozta, hogy Gasly továbbra is a Red Bull család tagja marad, és nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy ismét szerepet kaphat az elsőszámú csapatnál pilótaként. Egyelőre azonban marad kölcsönben az AlphaTaurinál.

Gasly a 2021-es szezonban rendesen odatette magát, az eddigi 14 futamból 10 versenyen pontot szerzett. Azerbajdzsánban még a dobogóra is odaért, így a pilóták pontversenyében jelenleg a kilencedik helyen áll. Szinte egyedül neki köszönhető, hogy az AlphaTauri a konstruktőri bajnokság ötödik helyét foglalja el, tekintettel arra, hogy az újonc Cunoda Júki eddig nem sokat tett hozzá az istálló eredményességéhez.

A francia remek formája, na meg persze Perez ingadozó teljesítménye okot adott némi spekulációra annak kapcsán, hogy a 2022-es szezonra akár elő is léptethetik Hornerék Gasly-t Perez helyére. Az energiaitalosok azonban úgy döntöttek, hogy adnak Pereznek legalább még egy évet arra, hogy bizonyíthasson.

“Nálunk fiatal tehetségek sora vár a bizonyításra. Liam Lawson és Juri Vips az F2-ben szerepel, ott van nekünk Dennis Hauger aki vezeti az F3-as bajnokságot és ne feledkezünk meg a fiatal amerikai tehetségről, Jak Crawfordról sem” - mondta Horner.

A Red Bull tehát bízik a juniorprogramjában, ahol erős jelöltek várnak arra, hogy debütáljanak a Forma-1-ben. Kérdés, hogy melyikük kap lehetőséget a bizonyításra az elkövetkezendő években, és hogy kinek fog ez az ülésébe kerülni.

Figyelemre méltó adat, hogy a jövőre a Száguldó Cirkuszban versenyző 20 pilóta közl legalább nyolc (40%) részt vett a Red Bull juniorprogramjában, vagy a csapat toborozta őket. Név szerint Verstappen mellett ilyen Perez, Gasly, Cunoda, Albon, Vettel, Sainz és Ricciardo is.

Korábban számos Red Bull által kinevelt pilóta fordult meg a Forma-1-ben, ám sokuk néhány év után kénytelen volt más sorozatban folytatni. Ha kíváncsi vagy, hogy a Red Bull valóban szárnyakat ad-e vagy sem, ebből az írásból megtudhatod.

  • Címkék:
  • F1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!