F1: A Racing Point is fellebbez az FIA határozata ellen

Közzétéve:
2020-08-12, 17:26

Lawrence Stroll csapata nem hagyja annyiban az ügyet.

Az FIA múlt pénteken 400 ezer euróra megbüntette a Racing Point csapatát, mert nem saját tervezésű fékhűtőelemeket használtak. A rózsaszín istálló elveszítette a Stájer Nagydíjon megszerzett 15 pontját is. A Racing Point a mai napon fellebbezést nyújtott be a határozat ellen. Közben a Ferrari és a Renault is az FIA-hoz fordult, ők túlságosan enyhének tartják a büntetést. A Racing Point ugyanis továbbra is használhatja a vitatott alkatrészeket, a riválisok szerint ezzel további jogosulatlan előnyökhöz juthatnak.

Lawrence Stroll tulajdonos visszautasítja a vádakat, és úgy véli, az ellenlábasoknak lenne mit tanulni a sportszerű viselkedés terén. A kanadai üzletember elmondta, nem másolták a Mercedes koncepcióját, csak ötleteket merítve továbbfejlesztették azt.

Racing Point

A Racing Point ügye most az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságán folytatódik.

A Száguldó Cirkusz mezőnye közben a soron következő feladatra is készül. Az előttünk álló hétvégén rendezik a Spanyol Nagydíjat Barcelonában, a vasárnapi futam 15 óra 10 perckor rajtol majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek