F1: A Ferrari és a Renault fellebbez a Racing Point büntetésével kapcsolatban

Közzétéve:
2020-08-12, 11:14

A riválisok nem elégedtek meg az FIA által kiszabott pénzbírsággal és pontlevonással.

Tovább folytatódik a Racing Point-ügy a Forma-1-ben: Ferrari és a Renault csapata hivatalos fellebbezést nyújtott be a Nemzetközi Automobil Szövetséghez. Az FIA múlt pénteken 400 ezer eurós pénzbírsággal és 15 világbajnoki pont levonásával sújtotta a Racing Pointot , mert nem saját tervezésű fékhűtőelemeket használtak a Stájer Nagydíjon. A rózsaszín istálló a szezonnyitón is alkalmazta, és azóta is használhatja a szabályokba ütköző alkatrészeket. A Racing Point a többi verseny miatt megrovásban részesült.

“Felhívjuk a figyelmet, hogy hivatalos fellebbezést nyújtunk be a Versenybíróság 4-es számú dokumentuma (2020. augusztus 7-én, 9:30-kor kiadva) és 41-es számú dokumentuma ellen (2020. augusztus 9-én, 16:44-kor kiadva)” - áll a Ferrari közleményében.

Ferrari - Racing Point csata

„Ezúton szeretnénk megerősíteni szándékunkat, hogy fellebbezzünk a Racing Point fékhűtését érintő döntés ellen. Mindeközben szorosan együttműködünk az FIA-val és minden részvényessel, hogy egy világosan alkalmazható szabályrendszert alakítsunk ki, mely biztosítja, hogy minden 2021-ben rajthoz álló csapat saját maga által tervezett aerodinamikai koncepciót használjon” - közölte a Renault csapata.

Az ügyet a továbbiakban az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bírósága vizsgálja majd.

Stroll
Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosan tagadja a csapata ellen felhozott vádakat

A Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll csapata védelmére kelt. Szerinte mindent a szabályok szerint csináltak, és megdöbbentőnek tartja a riválisok sportszerűtlenségét.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek