2020. október 28. | 12:37

A rutinos finn pilóta nem értette, mit csinálnak a többiek a Portugál Nagydíj első körében.

Nehéz futamra számíthatott Kimi Räikkönen a Portugál Nagydíjon, miután az Alfa Romeóval csak a 16. helyre kvalifikálta magát. A verseny rajtját megelőzően pillanatokban azonban szemerkélni kezdett az eső, a mezőny nagy része pedig a gumik felmelegítésével küszködött. A finn világbajnok kihasználta a helyzetet, és az első kör végére feljött egészen a 6. helyig.

Érdekesség, hogy Räikkönen nem érezte túl fényesnek a rajtját, aztán szabályosan értetlenól állt az előtt, mit csinálnak körülötte a többiek.

„Maga a rajt szerintem nem sikerült jól, egy pozíciót veszítettem is. Aztán őszintén szólva, nem értettem, mit csinálnak a többiek. Az első és a második kör nagyszerű volt, a futam túlnyomó részében jó volt a versenytempónk. Majd adódott némi nehézség a kerékcserénél, végül alulmaradtam a 10. pozícióért folytatott küzdelemben Vettellel szemben. Sajnálom, hogy a kiváló kezdés ellenére üres kézzel távozunk Portugáliából. Javítanunk kell a tempót, akkor minden sokkal könnyebb lesz” - mondta Räikkönen a Forma-1 hivatalos oldalának.

Nincs megállás a Száguldó Cirkuszban – amíg mások a Mindenszentek vagy éppen a Halloween ünnepére készülnek, az F1-es mezőny Imola felé veszi az irányt. Kimi Räikkönen az egyetlen pilóta a 2020-as rajtrácson, akinek van versenytapasztalata erről a pályáról.

„Majd meglátjuk, hogyan teljesítünk. A legutóbbi futamhoz képest javulnunk kell. Főleg az időmérős teljesítményünkkel kell valamit kezdeni, hiszen a mezőny végéről rajtolva jóval alacsonyabbak a pontszerzési esélyeink” - tette hozzá a finn világbajnok.

Az Alfa Romeo nulla ponttal volt kénytelen távozni Portugáliából, miután Räikkönen a 11., Antonio Giovinazzi pedig a 15. helyen ért célba. Mint később kiderült, az olasz versenyzőnek nem működött a rádiója a verseny alatt, ami nyilván némileg hátráltatta őt.

„Nagyon hosszú verseny volt, különösen úgy, hogy az első körtől kezdve nem működött a rádiós összeköttetés. Nem tudtam kommunikálni a csapattal, a végén már csak célba akartam érni, semmi több. A szél nagymértékben megnehezítette a dolgunkat, nehéz volt felvenni a ritmust. Imolában lehet keresnivalónk, az a pálya szerintem jobban fekszik nekünk” - árulta el az Alfa Romeo olasz versenyzője.

  • Címkék:
  • F1