F1: Rövidebb lehet a versenynaptár a jövőben

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-21, 12:11

A Forma-1 vezére beszélt a Száguldó Cirkusz jövőjéről és a 2021-es szezonról.

Chase Carey távozása után Stefano Domenicali ült a Forma-1 ügyvezetői pozíciójába. Ő sokkal inkább ismeri egy versenyistálló működését, hogy mennyire fárasztó lehet egy tripla hétvége, amely során a csapattagok megállás nélkül dolgoznak.

Forma-1-es futam rajt Bahreinben elöl a két Mercedesszel

Elmondása szerint habár ebben az évben az a cél, hogy tartsák a 23 versenyből álló naptárat, ellenben hosszabb távon lehet, hogy érdemesebb rövidebbre fogni a szezont. Domenicali ezt azzal indokolta, hogy ha nem tudják teljesíteni a vállalt kötelezettségeket, akkor jelentős bevételektől eshet el a sorozat.

"Természetesen rugalmasnak kell lennünk ahhoz, hogy elfogadjuk, talán a szezon első felében lehet, hogy lesz olyan hétvége, amit nézők nélkül, vagy korlátozott létszámú közönség előtt bonyolíthatunk le. Biztosíthatjuk szurkolóinkat, hogy azon vagyunk, hogy legyen egy teljes szezonunk. Elkötelezettségeink vannak, ezeket pedig szeretnénk teljesíteni is. Probléma esetén vannak lehetséges alternatíváink is, de eddig minden rendben zajlik” – mondta Stefano Domenicali.

Stefano Domenicali féloldalról

A Forma-1 ügyvezetője azonban jelezte azt is, hogy amennyiben kezelhetetlenek lesznek a körülmények a következő években, kész lerövidíteni a naptárat.

„Olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol talán a szűkebb szezonokra térhetnénk vissza, esetleg a versenyek egyfajta rotációs rendszerben kerülnének megrendezésre" - magyarázta Domanicali.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek