Eldőlt: Stefano Domenicali lesz a Forma-1 új vezérigazgatója

Közzétéve:
2020-09-25, 19:57

Az olasz szakember 2021. január 1-jétől tölti be új pozícióját.

Igaznak bizonyultak a RaceFans információi: a következő évtől Stefano Domenicali lesz a Forma-1 új elnök-vezérigazgatója. Az olasz szakember Chase Careytől veszi át a pozíciót, aki a jövőben nem ügyvezető elnöki szerepkört tölt majd be.

Az F1-et régebb óta követő rajongók emlékezhetnek Domenicali nevére, ugyanis 1991 és 2014 között a Ferrarinál dolgozott, előbb csapatmenedzserként, majd 2008-tól csapatfőnökként. Munkatársa volt a Forma-1 jelenlegi sportigazgatója, Ross Brawn, valamint az FIA elnöke, Jean Todt is. Az olasz szakember legutóbb a Lamborghini vezérigazgatói posztját töltötte be, valamint ő volt az FIA együléses versenysorozatokért felelős bizottságának elnöke is.

„Az autósport mindig is az életem része volt, nagy izgalommal csatlakozom ismét a Forma-1-hez. Imolában születtem, jelenleg Monzában élek. A Nemzetközi Automobil Szövetségnél végzett munkámnak köszönhetően kapcsolatban maradtam a sportággal. Már nagyon várom a csapatokkal, szervezőkkel, támogatókkal közös munkát. Az Audinál eltöltött elmúlt 6 év, valamint a Lamborghini élén betöltött pozícióm rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált, melyet a Forma-1-ben is kamatoztatni tudok” - fogalmazott az 55 éves sportvezető.

Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn a Ferrarinál már dolgozott együtt Domenicalival
Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn a Ferrarinál már dolgozott együtt Domenicalival

Greg Maffei, a Liberty Media elnök-vezérigazgatója örömmel üdvözölte Domenicalit, miközben elismerően beszélt Chase Carey munkájáról is, akinek a jövőben is fontos szerepet szánnak.

„Chase fantasztikus munkát végzett az F1 élén. Összerakott egy első osztályú kereskedelmi és sportági szervezetet, mely számos sikert könyvelhetett el az elmúlt években. Sikerült növelni az autóversenyzés népszerűségét, növelni a digitális jelenlétét, új szabályokat alkotni, létrehozni a költségvetési plafont, valamint tető alá hozni egy új Concorde-szerződést a csapatokkal. Továbbra is fontos szerepet szánunk neki a szervezetben. Stefano Domenicali rengeteg tapasztalattal rendelkezik a Forma-1-ben és az autógyártásban, amit vezérigazgatóként is kiválóan tud majd hasznosítani” - mondta Greg Maffei.

Stefano Domenicali és Chase Carey
Stefano Domenicali (balra) és Chase Carey (jobbra)

A vezérigazgatói pozícióból leköszönő Carey úgy fogalmazott, megtiszteltetés volt számára a Forma-1 vezetőjeként dolgozni.

„Büszke vagyok a csapatomra, mely nem csak sikerrel vészelte át a rendkívüli kihívásokat hozó 2020-as évet, hanem képes volt további célokat és elhatározásokat megvalósítani a fenntarthatóság, a sokféleség és az elfogadás terén. Meggyőződésem, hogy erős üzleti alapokat teremtettünk az F1 hosszútávú növekedéséhez. Remek kaland volt, szerettem együtt dolgozni a csapatokkal, az FIA-val, és minden partnerünkkel. Várom a további feladatokat, mindenben támogatni fogom Stefanót a további sikeres működés érdekében”- tette hozzá Chase Carey.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek