Valtteri Bottas maradhat a Mercedes csapatánál a következő szezonra is. A Motorsport.com értesülései szerint az alapvető egyezség megköttetett a finn versenyző és az istálló között, írásos megállapodást azonban egyelőre nem írtak alá a felek.

Bottas remekül kezdte a 2020-as idényt. A szezonnyitó Osztrák Nagydíjon az első helyen végzett, a Forma-1 történetének első Stájer Nagydíján pedig a második pozícióban ért célba csapattársa, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton mögött. A nyolcszoros futamgyőztes Bottas a világbajnoki pontverseny éllovasaként várja a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjat.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén Ola Kallenius, a Mercedes vezérigazgatója arra utalt, hogy Hamilton és Bottas is meghosszabbítja szerződését a világbajnok istállóval.

„Mindkét pilótához ragaszkodunk, a srácok maradni fognak” - mondta Kallenius a Sky Germany riporterének.

Bottas pezsgőt iszik
Bottas még nem ihat előre a medve bőrére, de valószínűleg megtarthatja a helyét

A közelmúltban felröppent a pletyka, hogy Hamilton kemény tárgyalásokat folytat a csapattal a szerződéshosszabbítását illetően. Toto Wolff csapatfőnök azonnal eloszlatta a találgatásokat, és elmondta, anyagiakról egyáltalán nem tárgyaltak a hatszoros világbajnokkal.

„Pénzről egyáltalán nem beszélgettünk. Lewis pontosan tisztában van az autóipar és a Forma-1 gazdasági lehetőségeivel, mi pedig legalább annyira tiszteljük és elismerjük tehetségét és sikereit. Így biztosan eredményesen zárulnak majd a tárgyalások” - mondta Wolff az Osztrák Nagydíj hétvégéjén.

Szerinted továbbra is Bottas a megfelelő pilóta a Mercedes számára? Te kit ültetnél az autóba Hamilton csapattársaként?