Hosszú várakozásnak vetett véget Sebastian Vettel a 2020-as Török Nagydíjon szerzett 3. helyezésével. A Ferrari német pilótája legutóbb a tavalyi Mexikói Nagydíjon állhatott fel a pódiumra. Vettel és az olasz istálló idei szezonja a felejthető kategóriába tartozik, így a lehető legjobbkor jött számára ez a siker. A történethez hozzátartozik, hogy Vettel dobogójához kellett Charles Leclerc hibája is, aki három kanyarral a verseny vége előtt bukta el a harmadik helyezést.

Sebastian Vettel 2021-ben már az Aston Martin színeiben versenyez a Forma-1-ben. A német pilóta korábban elmondta, teljes erőbedobással veti bele magát az új projektbe. Mielőtt az Aston Martin bejelentette a szerződtetését, Vettel számára felmerült az F1-től való visszavonulása gondolata is. Ez jelenleg nincs napirenden, egy közelmúltban készült interjúban a német versenyző elárulta, meddig tervez a Száguldó Cirkuszban maradni.

„Most vagyok 33 éves, 40 éves koromban már nem akarok versenyezni. A pályafutásom nagyjából még 3-7 évig fog tartani. Már a gokartos időszakban is mindenkinél gyorsabb akartam lenni. Ha ez nem sikerült, az zavart akkor is, és bosszant most is. Amikor elvégeztem a középiskolát, még nem tudtam, mivel akarok foglalkozni. A műszaki mérnöki pálya felé kacsingattam, mindig is érdekeltek a számok és a fizika, ám ebből nem lett semmi, mert azért mégiscsak a versenyzés érdekelt a legjobban” - fogalmazott Vettel.

Vettel

Sebastian Vettel a Török Nagydíj előtt – már nem sokáig láthatjuk őt a Ferrari színeiben (Képaláírás)

Sebastian Vettel 2015-ben érkezett a Ferrarihoz, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát, és világbajnoki címet nyerjen az olasz istállóval. Ehhez ugyan több alkalommal is közel került, ám végül nem sikerült elérnie célját. Az idei szezon kezdetén aztán jött a hír: a Ferrari nem hosszabbít szerződést a négyszeres világbajnokkal. Vettelnek az Aston Martin nyújtott segítő kezet, 2021-től Lance Stroll csapattársa lesz a Racing Point helyét átvevő istállónál. A Török Nagydíjon nyújtott teljesítményét látva Sebastian Vettel gyakrabban is odaérhet a dobogóra a következő idényben.