Sebastian Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, jövőre pedig a Forma-1-be visszatérő Aston Martin színeiben versenyez majd. A négyszeres világbajnok saját bevallása szerint fontolóra vette a visszavonulás lehetőségét is, most azonban úgy tűnik, új csapatánál nem csak versenyzőként lesz érdekelt.

Vettel sapkában

A német pilóta az F1-es Eifel Nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatón elárulta, rendelkezik Aston Martin-részvényekkel, ám a részletekbe nem volt hajlandó belemenni.

„Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy vannak-e részvényeim a vállalatban, akkor a válasz: igen. Hogy mennyi? Ez most egy másodlagos dolog, nem akarok belemenni a részletekbe. A lényeg, hogy hiszek a projektben és izgatottan várom a fejleményeket” - fogalmazott sejtelmesen Vettel.

Az biztos, hogy Vettel remek érzékkel vásárolta meg a részvényeket, hiszen az árak a világjárvány miatt jelentősen csökkentek. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szintén rendelkezik részesedéssel az Aston Martinnál, felröppentek olyan pletykák, melyek szerint 2021-ben akár át is igazolhat Lawrence Stroll csapatához. Wolff azonban korábban tisztázta, hogy jövőre is marad a Mercedesnél, habár pontos szerepköre egyelőre tisztázatlan.

Vettelről számos mém látható az interneten, melyek bemutatják, hogy nem csak versenyzőként lehet rá számítani. Az Aston Martinnál is több szerepkört tölt majd be: pilótaként, részvényesként és a márka nagyköveteként is számítanak rá. A hírek szerint ezzel 4,2 millió euróra nőtt Vettel fizetési csomagja.

Vettel sapkában

Ám mielőtt megkezdődne Vettel Forma-1-es pályafutásának következő fejezete, először le kell zárni a mostanit a Ferrarinál. A Száguldó Cirkusz mezőnye hétvégén a Nürburgringen versenyez majd, ahol a kiszámíthatatlan időjárás miatt izgalmas futamra van kilátás. Legutóbb 2013-ban rendeztek F1-es nagydíjat a legendás helyszínen, akkor a Vettel győzni tudott – a Ferrari jelenlegi helyzetét figyelembevéve valószínűleg már egy top6-os helyezésnek is tudna örülni.