F1: Toto Wolff 2021-ben is marad a Mercedesnél

Közzétéve:
2020-09-07, 14:56

A jelenlegi csapatfőnök pontos szerepköre egyelőre nem tisztázott.

2021-ben is marad a Mercedes F1-es istállónál Toto Wolff, jelenlegi csapatfőnök. Az osztrák sportvezető zsinórban hat szezonban ünnepelhetett egyéni és konstruktőri világbajnoki címet. Szerződése az idény végén lejár, azt már lehet tudni, hogy marad a Mercedes kötelékében, ám pontos szerepköre egyelőre tisztázatlan.

„Szeretem ezt a csapatot, hiszem, hogy ez az én helyem. A csapatfőnökként eltöltött nyolc év azonban nem múlik el nyomtalanul, ezért kell végig gondolnom a lehetőségeket. Saját magam és a családom szempontjából is kiemelten fontos, hogy megfelelő döntést hozzak. Egy biztos, valamilyen minőségben a csapat mellett maradok” - árulta el Wolff az Olasz Nagydíjat követően.

A csapatfőnöki teendők ellátása mellett Toto Wolff a csapat részvényeinek 30%-át is birtokolja, valamint ő felel a Mercedes teljes autósport programjáért. Felesége, Susie a Formula-E sorozatban érdekelt Venturi istálló csapatfőnöke, tehát mindketten magas beosztást töltenek be az autóversenyzés világában.

Toto Wolff

Toto Wolffnak 2020. december 31-ig kell döntést hoznia jövőjével kapcsolatban. A Mercedes anyavállalatának számító Daimler vezérigazgatójával, Ola Kalleniusszal mindenesetre remek kapcsolatot ápol.

Wolff számára a legfontosabb, hogy a Mercedes begyűjtse egymást követő hetedik konstruktőri bajnoki címét. Jó úton haladnak e felé, hiszen 131 ponttal vezetik a tabellát a második helyezett Red Bull előtt. Egy szabálytalan boxutca látogatásnak köszönhetően Lewis Hamilton csak a 7. pozíciót szerezte meg a vasárnapi Olasz Nagydíjon, ám az összetettben így is ő áll az élen. A brit pilótának egyelőre nincs 2021-re szóló érvényes megállapodása.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BBC

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek