2020. február 12. | 18:46

A hatszoros világbajnok jelenlegi kontraktusa az idei év végéig szól. Szerinted meddig marad még a Mercedesnél?

Lewis Hamilton jövője komoly beszédtémát szolgáltatott a Forma-1-es berkekben az elmúlt néhány hónapban. A hatszoros világbajnok szerződése 2020 végén lejár a Mercedesnél. Toto Wolff csapatfőnök elmondta, ő készen áll az új megállapodásról szóló tárgyalások megkezdésére.

Hamilton Mercedesnél töltött pályafutása során megszokottá vált, hogy a téli szünet végén kezdenek egyeztetni a folytatásról. A brit pilóta édesapjával pihent a télen, próbált egy kicsit feltöltődni egy újabb hosszú hadjáratra. A tét nem kicsi: Hamilton idén beállíthatja Michael Schumacher rekordját, amennyiben hetedik alkalommal is világbajnokká koronázzák.

Hamilton fő riválisai közül Verstappen és Leclerc is hosszútávra elkötelezték magukat. A Ferrarinál Sebastian Vettel szerződése is csak 2020 végéig szól. Az elmúlt hónapokban felröppent a pletyka, hogy Hamilton akár az olaszoknál is kiköthet. Érdekes fejlemény lenne…

A Mercedes hétfőn Londonban bemutatta 2020-as festését, valamint bejelentették az INEOS vállalattal kötött megállapodásukat. Az eseményen Toto Wolff a közös folytatásról beszélt.

„Számomra nyilvánvaló a közös folytatás. Szeretnénk a leggyorsabb pilótát a mi autónkban látni. Ő is a leggyorsabb autóban szeretne versenyezni, így elég egyértelműnek látom a folytatást. Az év 10 hónapjában körbe utazzuk a világot, minden második hétvégén egymás idegeire megyünk. A téli szünetben nem háborgatjuk a másikat. Legutóbb a karácsonyi parti előtti beszélgettem vele. A szerződéséről majd akkor tárgyalunk, ha visszajött Amerikából, és rendesen elindult a szezon.”

“Hiszem, hogy a legjobb versenyzők nálunk akarnak szerepelni. Lewis hatszoros világbajnok, bizonyította, hogy ő minden idők egyik legnagyszerűbb pilótája. Reméljük, hogy képes lesz sokáig magas szinten teljesíteni, mi pedig ehhez biztosítani tudjuk a megfelelő technológiát.”

A közelmúltban felröppent olyan pletyka is, mely szerint a Mercedes a Forma-1-ből való kiszállást fontolgatja. Wolff ezt is cáfolta: „Hosszútávra tervezünk” - mondta a Mercedes csapatfőnöke.

  • Címkék:
  • F1