Lewis Hamilton 150 millió forintot adományoz az ausztráliai erdőtűz mentőakciójára

Közzétéve:
2020-01-10, 15:09

A Forma-1 hatszoros világbajnoka elismerően nyilatkozott a tűzoltók munkájáról.

Társszerző: Hajdu Balázs

A hatszoros F1 világbajnok Lewis Hamilton 380 ezer fontot, azaz körülbeül 150 millió forintot adományoz, hogy segítse az Ausztráliában tomboló erdőtüzek megfékezését, valamint az állatvilág megmentését. A brit versenyző elmondta, hogy személyesen nem tud segíteni, de imádkozik a védtelen állatokért. Az erdőtűz eddig több mint 6,3 millió hektáron pusztított, országszerte 27-en vesztették életüket.

Hamilton a „keep fighting” (küzdjetek tovább) üzenetet küldte Ausztráliába az Instagramon. A videón egy koala megmentése látható. A Mercedes 35 éves pilótája a következőket írta a felvétel mellé:

„Nagyon elszomorít, hogy több mint 1 milliárd állat halt meg komoly fájdalmak között Ausztráliában. Nem ők tehetnek az esetről, és esélyük sem volt a menekülésre.”

Hamilton összetett kezekkel
Hamilton 150 millió forintnak megfelelő összeget adományozott

„Sohasem titkoltam, hogy szeretem az állatokat. Nem tehetek mást, mint gyásszal gondolok a védtelen állatokra. Halálukkal bizonyos fajok közelebb kerültek a kihaláshoz. Volt szerencsém többször is járni Ausztráliában, testközelből tapasztaltam, hogy milyen gyönyörű ez az ország. Ne add fel, Ausztrália! Beszéltem azokkal az ausztrál emberekkel, akik a lángok megfékezésén dolgoznak. Minden elismerésem az övék. Gondolkozzunk el együtt azon, hogy milyen hatással vagyunk a bolygónkra. Működjünk együtt, hiszen csak így érhetünk el változást. Vonjuk be a családunkat és a barátainkat, ezáltal sokat tehetünk a Föld megmentéséért” - tette hozzá Hamilton.

Új-Dél Wales államban több mint 1300 otthon és 5 millió hektár földterület vált a lángok martalékává. Csütörtökön Victoria államban katasztrófaállapotot hirdettek. Az erdőtűz már szeptember óta pusztít, a lángok csak az elmúlt időszakban érték el a Dél-Kelet Ausztráliában lévő térséget.

A Renault ausztrál F1-es pilótája, Daniel Ricciardo a közösségi médiában hívta fel az emberek figyelmét az adományozásra, és saját országának szenvedéseire. Nick Kyrgios és Ashleigh Barty teniszezők, valamint Ausztrália krikett csapata is beszállt az adományozásba, Leonardo DiCaprio pedig egymaga 3 millió dollárt, átszámítva több mint 900 millió forintot ajánlott fel a tűzoltásra.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BBC

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek