Lewis Hamilton száműzné az állati eredetű bőrbelsőket a Mercedesekből

Közzétéve:
2019-12-18, 10:27

A brit világbajnok 2017-ben váltott vegán diétára – most valami hasonlót kér a Mercedestől is.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1 hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton 2017 óta vegán étrendet követ. Hamilton az életmód nagykövetévé vált, most pedig a Mercedes-Benz vállalatához fordult – szeretné elérni, ha a német autógyár nem használna állati eredetű bőröket a vállalat világszerte piacra dobott modelljeiben.

„A Mercedes-Benz egy hatalmas szervezet. Telefonon beszéltem a vezérigazgatóval, egyeztettük, hogy miként szabadulhatnának meg az autógyártásban használt állati eredetű anyagoktől. Szeretnék egy olyan szervezet része lenni, mely pozitívan kíván tenni a jövőért, és a világ megmentéséért” - mondta Hamilton a The Edge malajziai magazinnak.

Hamilton

A brit világbajnok egyáltalán nem bánja, hogy életmódot váltott.

„Soha nem éreztem magam ennyire jól. Nagy lépésre szántam el magam, amikor az étrendem megváltoztatásáról döntöttem. Életem legjobb döntése a Mercedeses szerződés volt, a második pedig a vegán diéta. Előtte is jól ment a versenyzés, de azóta még jobban vagyok” - árulta el a Motorsportnak Hamilton, egy 2017-es interjúban.

Ha Hamiltonnak sikerül elérnie, hogy a Mercedes megszabaduljon az állati eredetű bőröktől, akkor a német gyáróriás is csatlakozna a vegán bőrbelsőt kínáló gyártókhoz. Először a Tesla Model X-en használtak szintetikus alapanyagokat 2016-ban, majd egy évvel később már a Model S-hez sem lehetett valódi bőrbelsőt rendelni. Az Audi is fontolgatja hasonló anyagok felhasználását az E-Tron elektromos crossoverén, valamint a Bentley gomba eredetű bőrt kíván alkalmazni a Bentayga modell gyártása során.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek