2023. június 02. | 17:33

Az Egyesült Királyságban és Németországban élő fiatalok kipróbálhatják magukat a kommentátori szerepkörben.

Kifejezetten gyerekeknek szóló közvetítéssel készül a Forma-1 és a Sky televíziós csatorna a 2023-as Magyar Nagydíjra. A különleges grafikákat, hangeffekteket és kameraállásokat az Egyesült Királyságban és Németországban élő fiatalok láthatják majd.

A briteknél a Sky Kids műsorán látható FYI program házigazdái Nico Rosberg F1-es világbajnok és Danica Patrick egykori NASCAR és IndyCar versenyző társaságában vezénylik a gyerekeknek szóló közvetítést.

A versenyhétvége során a fiatal riporterek interjúkat készíthetnek kedvenc pilótáikkal, valamint a Sky Sports F1 csapatában dolgozó Natalie Pinkham társaságában a futam élő közvetítésében is részt vehetnek.

Németországban a Sky Deutschland egy nyílt válogatást tart 10-14 év közötti riporterpalántáknak, akik kipróbálhatják tehetségüket a Sky Next Generation program keretében.

„Szeretnénk, hogy a fiatalabb generációhoz tartozó rajongók is élvezhessék a Forma-1-es futamokat, és beleszeressenek a sportágba. Izgalmasnak tartom a Sky televíziós csatornával közös projektünket. Az autóversenyzés világában korábban nem volt erre példa, kíváncsian várom, hogyan valósítják meg a következő generáció riporterei a közvetítést” – mondta, Ian Holmes, a Forma-1 médiajogokért és tartalomkészítésért felelős igazgatója.

Charly Classen, a Sky Deutschland alelnöke komoly potenciált lát a Next Generation tehetséggondozó programban. Futballközvetítések során a fiatalok már bizonyíthatták rátermettségüket, a következő lépést a Forma-1 jelenti.

A Száguldó Cirkusz mezőnye idén július 21-23 között látogat el a Hungaroringre. A Magyar Nagydíj a jelenlegi megállapodás értelmében 2037-ig biztosan a Forma-1-es versenynaptár része marad.

ATPImages / Getty Images