A 2020-as szezont követően hosszú ideig beszédtémát szolgáltatott az újságírók legnagyobb örömére, hogy Lewis Hamilton vajon szerződést hosszabbít-e a Mercedes csapatával. Ez igazán érdekes volt annak fényében, hogy a brit címvédőként nyolcadik, rekordot jelentő világbajnoki címének megszerzésének kapujában állt. Ugyanakkor a világban történt események kapcsán számos sztársportoló fizetését mérsékelték, amibe a kiszivárgó információk alapján Hamilton nem igazán akart belemenni.

Hamilton

Miután már az a vad pletyka is napvilágot látott, hogy Toto Wolff a beugró futamán remeklő George Russell szerződtetésével zsarolja Hamiltont, végül megszületett az egyeszség, de mindössze egy évre. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a világbajnoki cím fő esélyesének sok szakértő már a pontversenyt vezető Max Verstappent látja.

Úgy fest, valóban jó esély van arra, hogy a Mercedes egyeduralma megtörjön, úgyhogy a Mercedes nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy Hamilton kaliberű pilótát elengedjen - főleg úgy, hogy Bottas az idei pontvadászatban önmagához mérten is alul teljesít.

Éppen ezért aztán a Mercedes érthető módon nem várt annyit Hamilton szerződéshosszabbításával, 2023 végéig szóló kontraktust kötöttek a felek. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben Hamiltonnak idén nem sikerül gyarapítania világbajnoki címeinek számát, még legalább két éve lesz arra, hogy megszerezze a hőn áhított nyolcadikat.