vasárnap - 2023. május 28.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Top 10 felejthetetlenül rossz pilóta

2023. május 28. | 22:47

10. Otto Stuppacher

Otto Stuppacher hegymászóként és autóversenyzőként vált – mérsékelten – ismertté a hatvanas-hetvenes években. Az Osztrák Sportautó Klub az 1976-os Forma-1-es idényben, egy régi Tyrrell volánja mögött kivánta rajthoz állítani. Első versenye az Osztrák Nagydíj lett volna, ám a hazai pálya ellenére a szervezők nem engedték elindulni Stuppachert, az osztrák pilóta tapasztalatlanságára hivatkozva.

Stuppacher nem adta fel, próbálkozott a szezon utolsó három versenyén is. Sem Olaszországban, sem Kanadában, sem pedig az Egyesült Államokban nem járt sikerrel. Hátránya minden alkalommal meghaladta a 10 másodpercet, a Watkins Glenben rendezett Amerikai Nagydíjon pedig 27,4 másodperces lemaradást szedett össze. Az Osztrák Nagydíj szervezői tudtak valamit, amikor nem engedték rajthoz állni Stuppachert.

Az osztrák versenyző történetének volt egy kifejezetten mókás pillanata. Miután Monzában sikertelenül próbálta magát kvalifikálni a versenyre, három pilóta – köztük James Hunt – idejét szabálytalanság miatt törölték, így Stuppacher is helyet kapott a rajtrácson.

Akadt azonban egy apró bökkenő: hősünk addigra már hazament, és nem is maradt elég ideje, hogy visszaérjen a helyszínre. Ez lett volna Stuppacher egyetlen F1-es versenylehetősége – távolmaradásának köszönhetően James Hunt mégis elindulhatott az Olasz Nagydíjon. Nézzük a következőt!

Tovább!

Nyitókép: Mark Thompson / Getty Images

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!